Filmvilág blog

Kenneth Anger és a Missioni

A nap videója

2011. január 27. - Baski Sándor

A neves rendezők által (megrendelésre) készített imázsfilmek divatjáról már esett szó a blogon is, ezúttal a Missioni bízta meg a kísérleti film hírhedt figuráját, Kenneth Angert egy rövid klip elkészítésével. Kecskés Péter írta a rendezőről a Filmvilágban megjelent portréjában: "A kamera Anger kezében egyedülálló mágikus szerszámmá vált; egyedi látásmódot hozott, mely minden egyes munkájában stílusteremtő módon megújul. Filmjei Aleister Crowley mágikus munkásságára, szinte vallásos szimbolizmusára támaszkodva egyedülálló módon jelenítik meg a mágikus átélés vizuális világát. Művei – szerzőjük bevallott szándéka szerint – invokációk, mágikus ráolvasások, mely műveleteken keresztül a nézőt is eljuttatja a megvilágosodáshoz."
A tovább után látható klipben azonnal ráismerni Anger jellegzetes stílusára és kedvelt motívumaira, kérdés, hogy megtekintése után a néző megvilágosodva rohan-e egyből Missioni-termékeket vásárolni.



A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr112617525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása