Filmvilág blog

Szponzorált kalandozások szürreáliában

ONEDREAMRUSH

2009. június 04. - Baski Sándor

Nem mai divat, hogy két film forgatása között az ismertebb rendezők reklámfilmekkel egészítik ki keresetüket, a legújabb trend viszont az, hogy maga termék háttérbe szorul és a megrendelő kevésbé direkten, nagyobb kreatív szabadságot garantálva próbálja imázsépítésre használni a nagy neveket. Pár éve a BMW bérelt fel egy neves direktor-különítményt, Ang Lee-től Inarritu-n át Wong Kar-wai-ig és Tony Scottig, hogy készítsenek 10-10 perces kisfilmeket olyan műfajban és stílusban, amilyenben akarnak, egyetlen kritérium volt csupán: hogy a gyártó autója kapjon fontos szerepet a történetben.

A legújabb reklámprojectben azonban már a megrendelő, azaz a 42 Below vodkagyártó termékei fel sem tűnnek. A ONEDREAMRUSH címszó alatt futó sorozat lényege, hogy a felkért 42 rendező mindegyike egy-egy 42 másodperces etűdöt komponál, amelyben egy saját visszatérő álmát próbálja megjeleníteni. A közreműködők közt van David Lynch, Asano Tadanobu, Kenneth Anger, Lou Ye, Gaspar Noe, Asia Argento, Mike Figgis, Harmony Korine, Abel Ferrara, Szergej Bodrov, Larry Clark, Carlos Reygadas és sokan mások. Néhány klip már felkerült a hivatalos oldalra, azok, illetőleg az alábbi előzetes alapján úgy tűnik, sikerült a résztvevőknek szabadon engedni a fantáziájukat, és ha a 42 másodpercbe sok minden nem is fér bele, néhány bizarr és meghökkentő képsor igen.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr761162574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása