Filmvilág blog

Moziklip 19.: John Schlesinger

Az apák bűnei bla bla bla

2010. február 19. - klág

John Schlesinger kedden ünnepelte volna 84. születésnapját, ha egy stroke nem viszi el 2003-ban. Felesleges kerülgetni a forró kását, Schlesinger két igazán jó filmet készített, az Éjféli cowboyt és a Maraton életre-halálrát, a kilencvenes évekbeli mélyrepülése (Szemet szemért, A második legjobb dolog) azonban csúnya bélyeget hagyott az életművén. A mélyrepülés közepén megrendezte élete egyetlen videoklipjét az amerikai The Why Store számára. És egyszerűen borzalmas.

Az egy dolog, hogy a dal maga a szörnyű kilencvenes évek alternatív rockzenéjének legalja - ha valaki emlékszik még a Spin Doctorsra és a Crash Test Dummiesra, az gyúrja össze gondolatban a kettőt, de utána rögtön hallgasson meg valami értékeset, mert beleőrül -, de a klip is ugyanannak a korszaknak a mélyenszántó üzenettel túlspilázott, híres emberekkel teletömött és híres rendezők által készített promóinak az abszolút megtestesítője. Itt feltűnik Devon Sawa (Végső állomás) és Beverly D'Angelo (Hair, Vakáció-sorozat) is, de egyedül Chris Coopert érdemes nézni: ő ebből a figurából fog megélni még nagyon-nagyon sokáig. 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr581773708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2010.02.19. 18:32:59

Többszörös óvás!
A "szörnyű" kilencvenes évek zeneileg meglehetősen jó időszak volt, a Spin Doctors a közhiedelemmel ellentétben nem rossz zenekar és nem a könnyen megunható Two Princes a legjobb számuk, és Schlesinger is többet követett el két jó filmnél (pl. a Darling, a Hazudós Billy és A sáska napja is nyugodtan játékban lehet, bár valóban nem futottak akkora köröket, mint az említett remekművek).

Persze mint minden, ez is ízlés dolga. :)

Beyonder 2010.02.19. 20:14:37

Ez már annyira giccses, hogy jó! Akit ez nem hat meg, annak nincs szíve!!! :)

Varga Denes 2010.02.20. 02:49:23

Amiket előttem említett Orosdy úr, azokat ugyan még nem láttam, de minimum egy igazán jó filmje van még a Maratonon és az Éjféli Cowboyon kívül: Far from the Madding crowd
süti beállítások módosítása