Filmvilág blog

Moziklip 16: Brian De Palma

Színpadképhez öltözve

2010. január 15. - klág

Mit vár az egyszeri néző a nyolcvanas évek Brian De Palmájától? Osztott képernyőt! Hitchcock-hommage-t! Nevetséges sztorikat! Korhatáros szexet! Eltúlzott erőszakot! Na és Bruce Springsteent a színpadon? Semmi flanc, semmi cseles világítás, semmi vizuális trükk, semmi De Palmás őrület. Egészen a befejezésig ráadásul úgy tűnik, mintha ez egy koncertfelvétel lenne, pedig nem az, egy koncert előtt forgatták, de csak a befejezéskor lesz világos, amikor a fruskaképő Courtney Cox az énekes kérésére elkezd táncolni a színpadon.
 



Már említettem, hogy ide nem szoktam beválogatni olyan klippeket, amik egy filmhez készültek és felhasználnak a filmből is részleteket. Itt kivételt kell tennem, mert a Relax negyedik (!) változata pontosan olyan, mint amit felsoroltam a poszt elején. Az elejétől a végéig egy De Palma-munka, nem csoda, hiszen az Alibi testhez készült.


A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr751674886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Papp Sanyi 2010.01.16. 08:40:55

Bruce Springsteen nagyon gáz volt fiatalon. A szám viszont jó.

scorsesefan 2010.01.16. 21:23:44

Így De Palma után esetleg lehetne kérni Scorsese-t?

droidkiller 2010.01.17. 10:06:29

tényleg, miért van ennyi változat a Relax-ből?
süti beállítások módosítása