Filmvilág blog

Moziklip 15.: Tony Scott

Mint egy márványszobor

2009. december 18. - klág

Sosem gondoltam volna, hogy Tony Scott csak és kizárólag egy klippet rendezett*. Azt is George Michaelnek. Ami furcsa, hogy Tony Scottól teljesen idegen módon egy két és fél perces mozdulatlan snittel kezdődik (ellenfényben, szóval azért nem volt teljes a pálfordulás). Árnyékot vető spaletták, szellőtől hullámzó leplek. Aztán az első a beállítás variálódik macsóságának teljes csúcsán álló énekes közelképeivel, míg a hatperces klipnek egyszercsak vége. Scott már messze jár az Éhségtől, de még messze a Domino: a vágások számolására elég a két kezünk.



* pontosabban kettőt, de egyrészt a Danger Zone a Top Gun betétdala és bőven használ részleteket a filmből (ami nálam kizáró ok), másrészt pedig nem akarok senkit hosszabb ideig kitenni Kenny Loggins látványának.
 
Ezennel idénre búcsúzik a Moziklip rovat, az eddigi bejegyzések megtekinthetőek itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr811604846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Baski Sándor · http://filmvilag.blog.hu 2009.12.18. 13:14:05

Ezt azt egyet se kellett volna megrendeznie. :) Egy percig bírtam.

droidkiller 2009.12.20. 18:12:15

ha már tony scott: ez a reklámfilm egy kicsit izgalmasabb:
www.youtube.com/watch?v=hzOxEkwHqEI
süti beállítások módosítása