Filmvilág blog

Ezek az idei Anilogue legjobb filmjei

A hét videói

2009. november 30. - Baski Sándor

Az Anilogue, legalábbis a budapesti etapja véget ért (december 3.-ig még Bécsben folytatódik), a Tomek Baginski, Alexej Alexejev és Hitoshi Suzuki alkotta zsűri kiosztotta a három külön és egy fődíjat. A nyertes filmekre némi kutatómunkával sikerült a neten rábukkani, így most azok is kaphatnak egy kis ízelítőt a felhozatal minőségéből, akik kihagyták a fesztivált.

A lettországi Vladimir Leschiov hat perces animációja, A Szárnyak és evezők kapta a fődíjat. A hivatalos szinposzis szerint: "Egy hajdani pilóta visszatekint az életére: a Földre, az Égre és a Nőre - minden ami végigkísérte az útján a repülőtértől egy elhagyatott lakóhajóig". A lírai alkotás itt tekinthető meg.

M. Tóth Géza Mama című filmje a 40. Magyar Filmszemle után ismét egy különdíjjal lett gazdagabb, akárcsak a svéd Johannes Nyholm A kis bábfiú története című darabja. A bizarr, agyagból és gyurmából készített stop-motion animáció első fejezete a tovább után nézhető meg.





A harmadik különdíjas Ivan Maximov szürreális tripjében (Az emelt szintű orrhasználat) furcsa lények egy furcsa helyen furcsa dolgokat művelnek. (Aki sejti, hogy miről szólhat a film, ne tartsa magában.) 

A ősrégi gólyás mesét továbbgondoló cseh Hoppá, tévedés! lett a közönség kedvence, alkotója Aneta Kýrová, a prágai FAMU tanulója. Ide kattintva már nézhető is.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr751561598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása