Filmvilág blog

Érkezik a 7. Budapesti Klasszikus Film Maraton!

2024. március 05. - filmvilág

bkfm2023_grabowski_szentistvanter.jpg

Idén is animációval, science fictionnel, valamint történelmi filmekkel, vígjátékokkal, élőzenés filmkoncertekkel, izgalmas előadásokkal és archív filmvásárral várja a szakmai és a filmszerető közönséget a Filmintézet.

Szeptember 17. és 22. között immár hetedik alkalommal rendezik meg a Budapesti Klasszikus Film Maratont, a restaurált klasszikusok nemzetközi filmfesztiválját.

A vetítések az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Toldi moziban, a Budapesti Francia Intézetben és a Budapest Music Centerben várják a nézőket, de nem maradnak el a szabadtéri vetítések sem Budapest egyik legszebb pontján: a Bazilika előtti Szent István téren.

A programban idén is számos restaurálási premier és filmtörténeti ritkaság bemutatója várható – vendégekkel, alkotókkal, változatos programok kíséretében.

A fesztivál kiemelt témája az idén 110 éves magyar animáció lesz.

Nyitott archívumok szekció idén is izgalmas betekintést nyújt majd a világ filmes gyűjteményeinek munkájába.

Megrendezik a Budapest Classics Lab konferenciát is, ahol a világ minden tájáról érkező filmes szakemberek mutatják be a filmtörténet izgalmas fejezeteit és a legújabb archívumi felfedezéseket. A tavalyi Budapest Classics Lab előadásokat itt lehet megnézni

Diákvetítéseken fogadják az iskolai csoportokat, beszélgetések, játszóház várja majd a filmrajongók újabb generációit. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5118346359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása