Filmvilág blog

Morsure

A hét videója

2009. november 08. - filmvilág

Fiatal lány menekül a sötét erdőben, nyomában egy férfi, puskával. Egy házaspár befogadja a házukba, de hamarosan kiderül, hogy nem az őt üldöző férfi jelenti az igazi veszélyt, hanem a lány maga, akit egy vírus mutáns fenevaddá változtat. David Morlet 13 perces rövidfilmje nem újítja meg a horror műfaját, sőt tematikailag semmi eredeti nincs benne, technikailag viszont igazi profi munka. Kiválóan építi fel a feszültséget, stílusos a fényképezés (HD minőségben látható a film a YouTube-on, így ki lehet bátran nagyítani teljes képernyőre), amelyen – az effektszerű zenével, zörejekkel együtt – mintha Chris Cunningham hatása is megfigyelhető lenne. Ha története némileg sablonos is, arra mindenesetre hasznos volt a Morsure, hogy rendezője előtanulmányként használhassa hasonló témájú nagyjátékfilmje számára. (A Mutánosokat idén mutatták be, az előzetese itt tekinthető meg.)

Érdekesség, hogy a rövidfilm eredetileg a jövő héten induló EUSHORTS fesztivál programjában, a horror szekcióban is szerepelt volna, ahonnan végül nem esztétikai megfontolásokból került ki, csupán azért, mert a YouTube-on már elérhető. (Az EuShorts programjáról jövő héten részletesen is beszámolunk.)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr991507223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása