Filmvilág blog

Moziklip 12.: Jason Lee

Se Brody, se Banky

2009. október 09. - klág

Őszintén szólva nem tudok Jason Lee-ről egy egységes képet mondani. Karrierjét professzionális gördeszkásként kezdte, szerepelt egy Sonic Youth videoklipben, amit Spike Jonze társrendezett, aztán Kevin Smith beszippantotta a saját kis univerzumába (Shop-showtól kezdve szinte minden), hogy onnan kikandikálva jobb (Majdnem híres), vagy éppenséggel sokkal rosszabb szerepeket kapjon (Álomcsapda). De inkább rosszabbakat. Aztán jött a Nevem: Earl pár évig tartó sikere, ami az NBC tévécsatorna egyik legsikeresebb komédia-felhozatalának zászlóshajója lett, és amit aztán a csatorna négy évad után elkaszált. Mindenközben Lee 2006-ban csendben készített egy klipet az egyik kedvenc zenekarának, a texasi Midlake-nek.



A Balloon Maker úgy néz ki, mintha egy kisköltségvetésű Guy Maddin film lenne. Karcos, fekete-fehér képek, szimbolikus cselekménnyel. És egyáltalán nem rossz. Lee nem bénázza el az amúgy teljes odadást követelő stílust, és bár a béna állatmaszkok megmosolyogtatóak, és igazából nem is nagyon értem, hogy mire fut ki az egész történet, kíváncsi lennék más rendezésére is (például erre a névtelen rövidfilmre).

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr801438915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása