Filmvilág blog

Robert Capa-film Michael Mann rendezésében!

Gyorshír

2009. október 05. - Baski Sándor

A Variety értesülései szerint a Columbia Pictures megfilmesítené Susana Fortes Esperando a Robert Capa című regényét, amely a magyar származású fotóriporter Gerda Taróval való két évig tartó kapcsolatát dolgozza fel. A történet 1935-ben kezdődik, Párizsban, ahol Capa és a Németországból menekült Taro először találkoznak. A következő évben már együtt tudósítnak a spanyol polgárháborúból, Capa itt válik világszerte ismert fotóssá, többek között az azóta sokat vitatott A milicista halála című képe révén. Taro, aki az első jelentősebb női haditudósító volt, 1937-ben meghalt a brunete-i csatában.

Mann, aki nem csak rendezője, de producere is lesz a filmnek, régóta szeretett volna Capa alias Friedmann Endre életéről forgatni, amihez végül Fortes regényében találta meg a megfelelő anyagot. Nyilatkozata szerint ezúttal is alacsony költségvetésű, nyers filmet akar készíteni. A történetet Jez Butterworth adaptálja, aki korábban az On-leány és Az utolsó légió című filmek forgatókönyvét írta (előbbit rendezte is.) Színészekről, bemutató dátumáról egyelőre nincs hír.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr711428634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pikszi · http://afeketezongora.blogspot.com/ 2009.10.05. 12:01:58

Hogyhogy csak most jut eszükbe? A fickó élete ordítva követeli, hogy filmre vigyék.
Vajon kire osztják Ingrid Bergman (Nagy Szerelem 2.), Steinbeck és Hemingway szerepét?

Baski Sándor · http://filmvilag.blog.hu 2009.10.05. 15:53:02

@Pikszi: velük csak később ismerkedett meg, úgyhogy ők (ha minden igaz) nem szerepelnek a filmben.

Pikszi · http://afeketezongora.blogspot.com/ 2009.10.05. 17:18:03

@[bs]:
Megyek, és kigyászolom magam.

(Jó, értem én, egy tankos-eltaposós jelenet - Gerda Taro így halt meg - kiváló drámai csúcspontnak ígérkezik, de akkor is.)
süti beállítások módosítása