Filmvilág blog

Ellátogat a KAFF-ra A vörös teknős rendezője

2017. június 21. - filmvilág

Michael Dudok de Wit, A vörös teknős rendezője is Kecskemétre látogat a 13. KAFF alkalmából. Június 24-én este, a hírös város főterén felállított szabadtéri vászonra vetítik az Oscar-díjra jelölt alkotást.

A Franciaországban élő holland rendező 2000-ben Oscar-díjat nyert Apa és lánya című rövidfilmjével. Első egészestés animációja, A vörös teknős a Hajao Mijazaki által alapított, legendás Ghibli Stúdio megbízásából készült el kilenc év alatt. A francia-japán koprodukcióban gyártott film munkálatain nemzetközi stáb dolgozott, köztük a Kecskemétfilm Kft. munkatársai.

A Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójában különdíjat nyert alkotás 2017-ben bekerült az Oscar-díjra nevezett animációk közé is. A 13. KAFF európai versenyprogramjában is szereplő rajzfilm egy hajótörött és egy óriás teknős találkozásának történetét meséli el lenyűgöző látványvilággal. 

A filmet Kecskemét főterén vetítik a nagyközönségnek június 24-én, szombaton este f10 órai kezdettel.

A 13. KAFF teljes programja itt böngészhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3912611797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása