Filmvilág blog

Tévéajánló - Kedd (07.19.)

2016. július 19. - Orosdy Dániel

Méz a kés hegyén
Edelényi János tévéjátéka Salamon Pál forgatókönyve nyomán. Operatőr: Fehér György. Főszereplők: Őze Lajos, Bessenyei Ferenc, Cserhalmi Anna, Páger Antal, Sulyok Mária.
Vetítik: Duna World - 11:15

Szemtelen szemtanúk
Stephen Herek vígjátéka Tommy Lee Jones-szal.
Vetítik: TV2 - 21:25

Cry-Baby
John Waters első stúdiófilmje. A vásznon feltűnik többek között Johnny Depp, Iggy Pop, Traci Lords, Ricki Lake, Joe Dallesandro, Willem Dafoe és Patty Hearst.
Vetítik: Duna - 22:20

Halál sugárút
A neves angol rendező, Ken Loach ezúttal is aktuális és érzékeny témát választott. Filmjének főszereplője egy Irakban tevékenykedő privát katonai cég zsoldosa, aki gyanús körülmények közt elhunyt barátjáról szeretné kideríteni az igazságot. Lásd: Elah völgye, brit környezetben. (BS)
Míg a hasonló végkicsengésű Titkos Hadseregben Loachnak sikerült az egyensúlyt megtalálnia, a Route Irish mint thriller, túl nagyvonalúan bánik a műfaji klisékkel, kisrealista drámaként pedig nem elég kidolgozottak a karakterei. (Baski Sándor kritikája a Filmvilág 2011/07. számában olvasható.)
Vetítik: Duna - 23:45

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr618898548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása