Filmvilág blog

Minden, amit tudni akartál a szcientológiáról – Duplavetítés a Toldiban

2015. november 14. - filmvilág

master.jpg

November 19-én kerül mozikba Alex Gibney leleplező dokumentumfilmje, a Szcientológia, avagy a hit börtöne. A forgalmazó magyarhangya rendhagyó eseménnyel készül a bemutató elé: kedd este nem csak Gibney filmjét vetítik le a Toldi moziban, de Paul Thomas Anderson zseniális The Masterjét is, ami ugyanezt a témát járja körbe fikciós eszközökkel. (PTA ugyan tagadta, hogy a Philip Seymour Hoffman és Joaquin Phoenix főszerepelte film a szcientológiát megalapító L. Ron Hubbard életéről szólna, de a párhuzamok egyértelműek.) A két film közt Tóta W Árpád újságíró beszélget Bonyai Péterrel, a Szcientológus voltam című könyv és az 'objektíven a szcientológiáról' blog szerzőjével.

A vetítés FB-eseménye itt található, aki pedig megírja nekünk a blog.filmvilag@gmail.com címre, hogy melyik PTA-filmben kapott korábban főszerepet az egyház, az páros belépőt nyerhet a vetítésre. Sorsolás hétfő délelőtt.

Pontos menetrend:

18:30 Szcientológia avagy a hit börtöne (magyar felirattal)
20:30 Tóta W Árpád újságíró beszélget Bonyai Péterrel, a Szcientológus voltam című könyv és az 'objektíven a szcientológiáról' blog szerzőjével
21:15 The Master (magyar felirattal)

Idő és hely: november 17. (kedd) - 18.30, Toldi mozi

Belépő: 2000 HUF

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr708078100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása