Filmvilág blog

Tévéajánló - Kedd (10.28.)

Argento, Donner, Curtis

2014. október 28. - Orosdy Dániel

The-Thing-2011.jpgÖtfős hadsereg
Különleges olasz western a műfaj fénykorából. A részben Dario Argento jegyezte forgatókönyv gátlástalanul lenyúlja A vad bandát és A hét mesterlövészt, viszont a közreműködők jó része született amerikai, különös tekintettel Don Taylor rendezőre (Végső visszaszámlálás), Peter Graves (Az akciócsoport, Airplane!) és James Daly (A majmok bolygója) főszereplőkre. Az olasz filmeseket Bud Spencer és Nino Castelnuovo, a japánokat Tetsurô Tanba képviseli a címbeli seregben.
Vetítik: Film Mánia - 21:00

Bérgyilkosok
Richard Donner akciófilmje két rivalizáló bérgyilkosról, a Wachowski-testvérek és Brian Helgeland forgatókönyve alapján. Az öreg róka: Sylvester Stallone. Az ifjú titán: Antonio Banderas. A vágy közepesen titokzatos tárgya: Julianne Moore. Az operatőr: Zsigmond Vilmos. A minta: Mesterfogás (Noiret és Lambert filmje).
Vetítik: Film+ - 21:10

Négy esküvő és egy temetés
Nagysikerű brit romantikus vígjáték Richard Curtis forgatókönyvéből Hugh Granttel, Andie MacDowell-lel és a legjobb angol komikusokkal a mellékszerepekben.
Vetítik: Story4 - 21:30

A dolog (2011)
Előzményfilm minden idők egyik legjobb sci-fi-horrorjához, John Carpenter azonos című remekéhez. És bár kétségkívül vannak érdemei (pl. a hasonló filmekkel ellentétben már-már kínosan hű a Nagy Elődhöz), nem tudja hozni annak színvonalát. Ezzel együtt is nézhető, szórakoztató mozi.
Vetítik: Film+ - 01:25

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr126839423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manuva 2014.10.28. 13:01:24

Hát azért a Mesterfogás nagyon más, mint a Bérgyilkosok. Ott együtt dolgoznak, itt meg egymást akarják megölni. Nagyjából annyi a közös a kettőben, hogy két bérgyilkosról szól, meg van köztük korkülönbség.

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2014.10.28. 13:08:22

@manuva: Meg az egyiket ráállítják a másikra, azért ezt se felejtsük el. :) Remake-ről nincs szó, ezt aláírom, de az alapötlet eléggé hasonló, szóval szerintem annyit megengedhetünk, hogy a Mesterfogás mintája lehetett a Bérgyilkosoknak. Biztosra én se mondom (és egyébként nem is én vettem észre ezt a hasonlóságot).

manuva 2014.10.28. 19:33:07

www.imdb.com/title/tt0118644/?ref_=nm_flmg_dr_6
Van egy ilyen film is, ráadásul az egyik karakter Max benne. Ez vajon jó?

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2014.10.28. 21:56:12

Sajnos nem igazán. De az jó, hogy eszembe juttattad, ez a film is ezt a témát variálja, csak sajnos Kassowitz túlspilázta minden szempontból.
süti beállítások módosítása