Filmvilág blog

Testvériség: túl a barátságon, neonácikkal

Broderskab

2009. október 24. - Baski Sándor

A tegnap véget ért Római Filmfesztiválon egy dán elsőfilmes rendező, Nicolo Donato kapta a fődíjat. A Broderskab (magyarul: Testvériség) története alapján lehetne akár politikailag inkorrekt komédia is, de drámáról van szó. A főhőse Lars, egy 22 éves férfi, aki miután leszerel a hadseregtől, csatlakozik egy neonáci csoporthoz, ahol többek közt homoszexuálisok vegzálásával múlatják az időt, mentorával, Jimmy-vel azonban eközben a megengedettnél jobban összemelegednek. A film angol feliratos előzetese a tovább után nézhető meg.

A fesztiválon a Milos Forman vezette zsűri Helen Mirrennek adta át a legjobb női alakításért járó díjat, aki Lev Tolsztoj feleségét játszotta Michael Hoffman filmjében (The Last Station). Az olasz Sergio Castellitto lett a legjobb színész, az Alza la Testa című filmben egy olyan egyedülálló apát alakít, aki bokszbajnokot akar a fiából nevelni. A zárógálán Meryl Streep életműdíjat vehetett át Giuseppe Tornatorétól.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr151471803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2009.10.24. 15:25:52

"története alapján lehetne akár politikailag inkorrekt komédia is, de drámáról van szó."

Nem értem a mondatot. Pontosabban ebből a mondatból az következik (következhet), hogy egy politikailag inkorrekt drámáról van szó.

Nos?

Baski Sándor · http://filmvilag.blog.hu 2009.10.24. 15:39:01

@oázis: akkor félreérthetően fogalmaztam. Nem hinném, hogy politikailag inkorrekt lenne ez a dráma, a politikai inkorrektség, mint olyan általában a vígjátékoknak, szatíráknak van "megengedve".

Art Mooney 2009.10.24. 16:27:13

ez már az amerikai szépségben is erőltetett volt.

elismerendő viszont az aljas árokásás és kettős mérce, grat a filmeseknek és a poszt szerzőjének!

fájni fog 2009.10.24. 16:44:05

@Art Mooney:

Épp ellenkezőleg, az egész nácizmus közepén az agresszíven elfojtott (és titokban kiélt) melegség trónol.

Köztudott, hogy Hitler is meleg volt.

A agresszív, masszív férfikultusz és extrém macsóság, amelyről a nácizmus szól = homoszexualitás.

Sajnálom, ha rossz hírt kellett közöljek veled.

(De megmondom őszintén, az árokásás részt nem értettem a szövegedben, ki ássa? és ki ellen vagy mellett? Kérelek artikuláld egy kicsit).
süti beállítások módosítása