Filmvilág blog

Itt vannak az első képsorok Lakos Nóra új családi filmjéből

2024. június 27. - filmvilág

ve_letlenu_lfilm_print_42_kova_cs_tama_s.jpg

2025 januárjában érkezik a hazai mozikba a Véletlenül írtam egy könyvet, Lakos Nóra (Hab) második nagyjátékfilmje, amely egy kissé különc család életébe vezeti be a nézőt a holland Annet Huizing tizenkét országban, köztük idehaza is megjelent könyvének (Hogyan írtam véletlenül egy könyvet?) adaptációjaként.

Nina (Demeter Villő) legfőbb vágya, hogy író legyen – kreativitását animációsfilm-rendező apjától (Mátray László) örökölte. Mindennapjait kétbalkezes bűvész öccse (Hárs Bonca) kavarja fel, s mivel az anyukája (Lovas Rozi) korán meghalt, női mintaként kissé merev nagynénje (Tenki Réka) szolgál a családban. Amikor apja életébe új szerelem (Rujder Vivien) érkezik, Nina a szomszédban élő bohém írónő (Zsurzs Kati) iránymutatásait követve az írás segítségével dolgozza fel édesanyja elvesztését, és nyitja meg szívét az új családtag és az első szerelem (Kövécs Barnabás) felé.

A főszereplő Demeter Villő mellett Mátray László, Zsurzs Kati, Rujder Vivien, Tenki Réka, Lovas Rozi és Mucsi Zoltán is látható a filmben, míg a zenei aláfestésről a Bagossy Brothers Company gondoskodik.

A film egyedi vizuális világát Szurdi Juci látványtervező, Lányi Fruzsina jelmeztervező, Reich Dániel operatőr és Báthory Péter kreatív animációs rendező teremtették meg – az írás kiemelt szerepét a képen megjelenő animációk erősítik.

 A film producerei a CURTIZ-t és a Magasságok és mélységeket is jegyző Sümeghy Claudia és Topolánszky Tamás Yvan (JUNO11), valamint Lakos Nóra (EJKA), holland koproducerei Maaike Neve és Joram Willink (BIND). A filmet a Nemzeti Filmintézet, a Nederlands Filmfonds és az Eurimages támogatásával, a JUNO11 Pictures és a holland BIND koprodukciójában, a JUNO11 Pictures valamint a Emberi Jogi és Kulturális Alapítvány mutatja be.

Fotó: Kovács Tamás

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4818436323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása