Filmvilág blog

Teaser: Lefkovicsék gyászolnak

2024. január 12. - filmvilág

lefkovicsek_gyaszolnak_1.jpg

A kaliforniai Palm Springs Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozott be Breier Ádám első nagyjátékfilmes rendezése, a Lefkovicsék gyászolnak.

Breier így beszélt a film amerikai fogadtatásáról: „A vetítés után odajött hozzám egy hölgy, azzal, hogy 'Thank you very much, I have cried my eyes out.' ('Nagyon köszönöm. Kisírtam a szemeimet.') Ez nagyon jól esett, hiszen izgultam, hogyan reagál majd a közönség a filmre. Nevetnek-e? Sírnak-e? Egyáltalán érdekli-e őket? Aztán hálistennek az első vetítések alapján úgy tűnik, nagyon is. Végig nevettek, majd a film után rengetegen odajöttek gratulálni, és hogy elmondják, mennyire meghatotta őket."

Még két amerikai premier vár a stábra: rövidesen a New York-i Zsidó Filmfesztiválon vetítik a filmet a Lincoln Center patinás mozijában, a Walter Reade Theatre-ben, ezzel közel párhuzamosan pedig a Miami Zsidó Filmfesztivál is műsorra tűzi. Előbbi eseményre a rendezőt Ausztrics Andrea producer, Csaba Bálint társforgatókönyvíró és Szabó Kimmel Tamás főszereplő is elkíséri.

Breier első mozifilmjében Lefkovics Tamás, a nagyszívű, de konok bokszedző (Bezerédi Zoltán) viszonya annyira megromlott a fiával, Ivánnal (Szabó Kimmel Tamás), hogy évek óta nem beszélnek egymással. Iván Izraelbe menekült az apjával való konfliktus elől, ortodox zsidóként ott él és alapított családot, Budapestről csak az édesanyjával (Máhr Ágnes) tartja a kapcsolatot. Az anyuka váratlan halálakor Iván a hatéves kisfiával (Leo Gagel) hazatér, hogy a zsidó hagyományoknak megfelelően egyhetes gyászt, shivát üljenek a szülői házban. A két férfin keresztül két világ feszül egymásnak, aminek a tétje a család egyesülése.

A film február 22-től látható a hazai mozikban.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6518301159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása