Filmvilág blog

Minden, amit tudni akartál a Hukkléről

2024. március 31. - filmvilág

hukkle1.jpg

Pálfi György Hukkléjával folytatódik a Filmrendezők klubja, amely szeretné közelebb hozni a filmrendezői szakmát a filmek iránt komolyabban érdeklődő nagyközönséghez, és egyben szakmai mesterkurzust is nyújtani a filmet tanuló diákok számára.

Az ötödik Filmrendezők klubja új helyszínre költözik, ezúttal a Corvin Mozi Jávor termébe várják a cinephile-eket. Április 4-én 19 órától Pálfi György Hukkle című filmjét láthatja a közönség nagyvásznon. A vetítést követően a film rendezője ad betekintést az alkotás mögött rejlő művészi döntésekbe, és egy mesterkurzus keretében szakmai fogásokba vezeti be a résztvevőket.

A beszélgetést Bernáth Szilárd, a Larry rendezője vezeti.

Pálfi György alkotásának különlegessége, hogy bebizonyítja: nincs szükség szavakra a történetmeséléshez. A vásznon egy magyar falu idilli képei váltják egymást. Egy bácsika kiül a háza elé, csuklik a padon. A kocsmában isznak és tekéznek a férfiak, az asszonyok a varrodában dolgoznak. Egy nénike virágot szed a mezőn. A szántóföldeken aratnak, a búzából liszt lesz, majd abból nokedlit gyúr a városiakat váró mama. A helyi rendőrnek pedig lassan szemet szúr, hogy a férjek egészsége hirtelen megromlott. A faluban szaporodnak a halottak.
A Hukkléból szinte teljesen hiányzik az emberi beszéd. Pálfi György jellegzetes életképekkel és különféle hangokkal, zörejekkel meséli el a dermesztő bűnügyi történetet.

A jegyek elővételben megvásárolhatók online a Corvin Mozi honlapján vagy személyesen a mozi jegypénztárában.

A filmalkotást biztosította a Nemzeti Filmintézet Közhasznú Nonprofit Zrt.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8718367701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása