Filmvilág blog

Lesz magyar film Cannes-ban

2023. április 26. - filmvilág

27-boddah.jpg

Buda Flóra Anna új animációs kisfilmje, a francia-magyar koprodukcióban készült 27 bekerült a 76. Cannes-i Filmfesztivál rövidfilmes versenyprogramjába.

A francia-magyar koprodukcióban készült, 11 perces animáció főhőse a 27 éves Alice, aki még mindig a szüleivel él, a hétköznapok szürkeségéből pedig az ábrándozásba menekül.

A projektet Flóra a viborgi Open Workshop keretében fejlesztette, 2020-ban elnyerte az annecy-i fesztivál MIFA pitchfórumának Ciclic-díját, melynek keretében 2021 végén hat hónapig fejlesztette filmtervét Franciaországban, ráadásul a díjjal 35.000 eurós pénzjutalom is járt.

27 francia Miyu és a magyar Boddah gyártásában készült, producere Emmanuel-Alain Raynal és Pierre Baussaron, valamint Osváth Gábor és Lukács Péter Benjámin.

Magyar animáció utoljára 2016-ban volt Cannes-ban, akkor Tóth Luca Superbia című kisfilmje a Kritikusok Hetén, Andrasev Nadja A nyalintás nesze című MOME Anim diplomamunkája pedig a La Cinef (korábban Cinéfondation) programban, ahol megosztott harmadik díjat nyert.

 

Forrás: Dot&Line

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4018111050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása