Filmvilág blog

Véget ért a Csendes éj forgatása

2023. február 22. - filmvilág

csendes_ej.jpg

Dettre Gábor új filmje, a Molnár Piroska és Vilmányi Benett főszereplésével készülő Csendes éj a forgatás után az utómunkafázisba lépett.

Az alkotók között találunk olyan tapasztalt művészeket is, mint a Felhő a Gangesz felett rendezője, Dettre Gábor, és olyan, eddig nagyjátékfilmben még nem dolgozó új tehetségeket is, mint Csúcs Angéla látványtervező, valamint Füzesi Tamás operatőr, aki többszörösen díjazott rövidfilmjeivel keltette fel a filmszakma figyelmét, többek között a Cannes-ban bemutatott Hajszálrepedéssel.

A Csendes éj felvételei egy tíznapos, rendkívül intenzív forgatáson készültek. A munka során adódtak nem várt kihívások is, az alkotócsapat azonban remekül vette az akadályokat.

csendes_ej1.jpg

Fotó: Törő Balázs

„A forgatás során a stáb elképesztő erőt mutatott. Tapasztalt író-rendezőnk, Dettre Gábor és a többségében elsőfilmes kreatív stáb különleges kombinációt alkottak, melyben az extrém körülményekhez és a nem várt eseményekhez való alkalmazkodás legalább akkora szerepet kapott, mint a drámai történet részletes és hiteles ábrázolása. Hatalmas dicséret illeti az alkotókat, akik olyan szakmaiságról és profizmusról tettek tanúbizonyságot, ami igazán ritka” – mesélte a forgatásról a film vezető producere, Topolánszky Tamás Yvan.

A film közösségi finanszírozásban készül, a remélt kétmillió forint helyett 3 740 000 forintot gyűlt össze. Az  alkotás támogatói közül többen is kilátogathattak a forgatásra, melyet az is nehezített, hogy a film majdnem végig egyetlen lakásban játszódik: itt kellett elférnie a közel harmincfős stábnak és az éppen érkező vendégeknek is, akik közül többen életükben először jártak forgatáson. A film a felvételek lezárultával az utómunka szakaszába lépett, hogy aztán karácsonyra a nézők elé kerülhessen.

csendes_ej2.jpg

Fotó: Kiss Zsuzsanna

A Csendes éj a JUNO11 Pictures gyártásában, valamint a SPARKS Camera & Lighting koprodukciójában készül, producerei Topolánszky Tamás Yvan és Sümeghy Claudia. A főszerepben Molnár Piroska és Vilmányi Benett látható, rendezője Dettre Gábor, operatőre Füzesi Tamás. A film a JUNO11 Distribution forgalmazásában kerül a hazai mozikban, várhatóan idén karácsonykor.

 Címlapfotó:  Kiss Zsuzsanna

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr618055820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása