Filmvilág blog

Elindult a Véletlenül írtam egy könyvet forgatása

2023. július 01. - filmvilág

veletlenulfilm_web_16_lakos_no_ra_002.png

Lakos Nóra író-rendező és a JUNO11 Pictures európai összefogásban készíti a Véletlenül írtam egy könyvet című egész estés családi mozit: a Nemzeti Filmintézet, az Eurimages és a Nederlands Filmfonds támogatásával készülő produkció ötvennapos forgatása június 16-án indult

Nina (Demeter Villő) legfőbb vágya, hogy író legyen, kreativitását az animációs filmrendező apjától (Mátray László) örökölte. Mindennapjait kétbalkezes bűvész öccse (Hárs Bonca) kavarja fel, s mivel az anyukája (Lovas Rozi) korán meghalt, a női mintát kissé merev nagynénje (Tenki Réka) nyújtja a családban. Amikor apja életébe új szerelem (Rujder Vivien) érkezik, Nina a szomszédban élő bohém írónő (Zsurzs Kati) iránymutatásait követve az írás segítségével dolgozza fel édesanyja elvesztését, és nyitja meg szívét az új családtag és az első szerelem (Kövécs Barnabás) előtt.

A film a holland Annet Huizing tizenkét országban, köztük idehaza is megjelent könyve, a Hogyan írtam véletlenül egy könyvet? adaptációja.

ve_letlenu_lfilm_web_2_kova_cs_tama_s_002.jpg

Az első forgatási napon a stáb Óbudán vett fel jeleneteket a főszerepet játszó, a filmvásznon most debütáló Demeter Villővel, akinek bicikliznie kellett, méghozzá tökéletes időzítéssel, tempóját a menetrend szerint járó HÉV-vel összehangolva. A 13 éves Villőt több mint háromszáz gyerek közül választották ki Steinhauser Andrea casting directorral egy másfél éves casting során.

A film producerei a CURTIZ-t és a Magasságok és mélységeket is jegyző Sümeghy Claudia és Topolánszky Tamás Yvan (JUNO11), valamint Lakos Nóra (Squirrel Film), holland koproducerei Maaike Neve és Joram Willink. Az alkotás line producere Tarr Erika, operatőre Bálint Dániel, látványtervezője Szurdi Juci, jelmeztervezője Lányi Fruzsina, zeneszerzője pedig az Emmy-díjas Jorrit Kleijnen. A főbb szerepekben a most bemutatkozó Demeter Villő mellett Mátray László, Rujder Vivien, Zsurzs Kati, Tenki Réka, Lovas Rozi, Mucsi Zoltán és Hárs Bonca látható.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8918157890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása