Filmvilág blog

Itt az előzetes Pálfi György új filmjéhez

2022. február 08. - filmvilág

mindorokke_1.jpg

Február 22-én, kedden 20 órakor a budapesti Puskin Art Moziban lesz a nyilvános díszbemutatója Pálfi György legújabb filmjének, a Mindörökkének. A Tallinni Fekete Éjszakák Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb látványtervező díját elnyert alkotás Magyarországon először a budapesti Puskin Art Moziban lesz látható. A stáb jelenlétében zajló vetítésre még néhány jegy kapható (https://puskinmozi.hu/filmek/mindorokke).

A budapesti díszbemutatót követően a Mindörökké korlátozott ideig lesz látható a kiválasztott mozikban.

Az alábbi helyszíneken és időpontokban a vetítések közönségtalálkozóval egybekötöttek, ahol az alkotók a film után készséggel válaszolnak a nézők kérdéseire:

02.24., csütörtök, 18:00 – Szeged, Belvárosi mozi

02.25., péntek, 19:30 – Budapest, Corvin Mozi

02.27., vasárnap, 18:00 – Sopron, Elit Mozi

03.03., csütörtök, 18:00 – Szolnok,  TISZApART mozi

A különleges vetítéseket követően alternatív platformokon mutatkozik be és lesz elérhető a Mindörökké.

A Mindörökké Tar Sándor A mi utcánk kötetének egyik novellája, az El, valahová alapján készült. Forgatókönyvét a rendező, Pálfi György (Hukkle, Taxidermia, Szabadesés, Az Úr hangja) állandó alkotótársával, Ruttkay Zsófiával közösen írta. A film az eredeti mű gondolatvilágát felhasználva a nem túl távoli jövő militarizált övezetében, Magyarországon játszódik.

A front nyugatabbra mozdult, ez már a hátország. Ocsenás egy katonai kórházban lábadozik, amikor épp a falu fölött lőnek szét egy utasszállító repülőgépet. Ocsenás a helyi kocsmában ismerkedik meg Béressel, majd asszonyával is. Margitka magatehetetlenül létezik egy kisgyerek értelmi szintjén, külseje azonban arról árulkodik, hogy a lezuhant repülőgép túlélője lehet. A hármójuk között kialakuló furcsa szerelmi háromszög az elkerülhetetlen tragédia felé tart ebben a közegben.

mindorokke_3.jpg

A Mindörökké főszerepeiben Polgár Tamás, Érsek-Obádovics Mercédesz, Ubrankovics Júlia, és Menszátor-Héresz Attila látható. A film operatőre Dobos Tamás, a vágó Pálfi György állandó alkotótársa, Lemhényi Réka.
A Mindörökké független forrásokból, közvetlen állami támogatás nélkül készült a Pusztai Ferenc vezette KMH Film gyártásban. A film további producere Galambos Zoltán (Első Szereposztás), koproducerei: Rajna Gábor (Visionteam), Juhász András (Arizona), Juhász Csaba (Front VFY), Pálfi György (Filmax), Zányi Tamás (Saint Audio Studio).

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9517306030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása