Filmvilág blog

A román film sztárjával jön a Magasmentés

2023. november 08. - filmvilág

magasmentes.jpg

November 16-án kerül mozikba Fésős András új filmje, a Magasmentés, főszerepben egy magasmentő specialista tűzoltóval. Félix Sándor (Bogdan Dumitrache) olyan emberek védangyalává válik, akik el akarják dobni maguktól az életet. Félix mindenkit meg akar menteni, az embereket hidakról, magas épületekről hozza le. A városban nagy szükség van a munkájára, hiszen a szokatlan, folyamatos esőzésektől nyugtalanná vált emberek közül egyre többen akarnak végezni az életükkel. Mintha valami vírus terjedne, de az okokat senki sem ismeri.

Félix évekkel korábban egy balesetben elvesztette a feleségét, fiával (Börcsök Olivér) is reménytelenül megromlott a kapcsolata, noha a fiú közelebb van az apjához, mint azt Félix sejtené. Miközben Félix igyekszik újra kapcsolatot találni a fiával, és segíteni az embereken, drámai eseményeket indít el, és rá kell döbbennie arra, hogy semmi sem az, aminek látszik.



A film főszereplője Bogdan Dumitrache, aki a romániai filmművészet egyik legismertebb színésze. Fiát Börcsök Olivér alakítja, akinek ez az első filmes főszerepe, de a nézők láthatták már a Tanár című sorozatban. Keszég László, Schneider Zoltán, Bánfalvi Eszter, Makranczi Zalán és Takáts Andrea mellett az alkotásban szerepel Cserhalmi György, Kovács Lajos és Hegedűs D. Géza is.

A Magasmentés rendezője Fésős András, akinek Az eltűnt mozi (1993) című vizsgafilmjét Diák Oscar-díjra jelölte az Amerikai Filmakadémia. Első játékfilmje, a Szabó Győző főszereplésével készült Balra a nap nyugszik (2000) magyarországi és a nemzetközi filmfesztiválokon is sikereket ért el. Fésős András azóta rövid- és dokumentumfilmeket, sorozatokat és színházi produkciókat rendezett. A Magasmentés című forgatókönyvét a Hartley-Merrill nemzetközi forgatókönyvírói versenyen is díjazták.

A Magasmentés a Nemzeti Filmintézet támogatásával és a Film Force produkciójában készült.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3318253669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása