Filmvilág blog

Idén is ingyenes és online a japán filmfesztivál

2022. január 13. - filmvilág

aristocrats_sub4.jpg

A Japán Alapítvány Budapesti Iroda idén is online formában rendezi meg a JFF Online Japán Filmfesztivált.

Február 14. és 27. között 20 japán filmet hoz el Magyarországra a JFF Online Japán Filmfesztivál, köztük Japán egyik legígéretesebb női rendezője, Nishikawa Miwa a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütált és számos nemzetközi fesztiváldíjat nyert Szabad levegőn című filmjét. A Naoki-díjas szerző, Saki Ryuzo egyik művének filmes adaptációjában Mikami, egy volt jakuzatag 13 év után szabadul a börtönből. Szeretne tiszta lappal indítani, de vajon képes lesz megvetni a lábát a társadalomban? A főszerepet játszó Yakusho Koji az egyik leghíresebb kortárs színész Japánban.

A Takada Kaoru azonos című regénye alapján készült Mio szakácskönyve az Edo-korban játszódik. A XVII.-XIX. századig tartó 200 év a kulturális virágzás ideje volt Japánban. Az izgalmas történeten túl a filmkockákon megjelenő aprólékosan elkészített ételek e korszak esszenciáját jelenítik meg.

awake.jpg

2015-ben sakkozott először egy shogi játékszoftver profi játékos ellen. Az Awake igaz történet ihlette coming-of-age film, mely messze többről szól, mint egy mesterséges intelligencia és egy ember között folyó izgalmas játszmáról, a fesztiválkedvenc Arisztokraták pedig elgondolkodtató dráma a mai japán nők életéről. 

A fesztivál ideje alatt, 2022. február 14-27. között a https://jff.jpf.go.jp/watch/jffonline2022/hungary/ weboldalon minden nap elérhető mind a húsz alkotás, melyeket a lejátszás gomb megnyomását követően 48 órán keresztül akár többször is újranézhet a közönség, választható magyar vagy angol felirattal.

mio.jpg

A Japán Alapítványt a japán kormány hozta létre azzal a céllal, hogy nemzetközi kulturális kapcsolatokat építsen ki és ápoljon világszerte. Az Alapítvány legfontosabb feladata, hogy terjessze a japán nyelvet és kultúrát, és hogy elősegítse a népek közötti kölcsönös megértést. Főbb tevékenységi területei a japán nyelvoktatás, művészeti és kulturális cserekapcsolatok, japanisztikai kutatások és kutatói csereprogramok. A Budapesti Iroda 1991-ben történt megalapítása óta, közel 30 éve fáradozik azon, hogy közelebb hozza Japánt Magyarországhoz. Változatos kulturális programok mellett, gazdag könyvtárral, valamint évente megújuló nyelvtanfolyamokkal várja az érdeklődőket.

A több mint 20 országot érintő JFF Online Japán Filmfesztivál 2020 novemberében indult világkörüli útjára. További részletek a Japán Alapítvány honlapján: www.japanalapitvany.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2416812582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szekrényszagú néni 2022.01.16. 13:22:38

Fizetnék elég sok pénzt, ha végre nem online lennének ezek a "fesztiválok". (Kis túlzással online most is azt nézek, amit akarok, a személyes jelenlét lenne a lényeg...)
süti beállítások módosítása