Filmvilág blog

Középkori misztikus kalandfilm készül Gera Marinával

2020. október 14. - filmvilág

afeketepok_geramarina2_laokoon.jpg

A fekete pók címmel készül középkori misztikus kalandfilm Gera Marina szereplésével. A Nemzeti Filmintézet által is támogatott svájci-magyar koprodukció forgatása nemrég fejeződött be az NFI fóti középkori várdíszletében.   

A Laokoon Filmgroup (Tiszta szívvel, Saul fia, Napszállta) koprodukciójában a Nemzeti Filmintézet (NFI) 54 millió forintos támogatásával készül Markus Fischer rendezésében A fekete pók című svájci-magyar koprodukció. A XII. században játszódó kalandfilm Jeremias Gotthelf azonos című nagy sikerű könyvének legújabb mozgókép adaptációja lesz, a mozibemutatót jövő novemberre tervezik az alkotók. 

A hátborzongató történet főszereplője a bátor, fiatal bába paktumot köt az ördöggel, hogy megszabadítsa faluját a német lovagok sanyargatásaitól, ám az ördög a bábán keresztül pókok tömegét szabadítja rá a falura, és kezdetét veszi a jó és a rossz küzdelme az emberiségért. 

afeketepok_werk_laokoon.jpg

Kétéves előkészítés előzte meg a 36 napos forgatást, mely a szigorú járványügyi szabályok betartásával valósult meg az NFI fóti szabadtéri díszleteiben, a göböli középkori díszletvárosban és a szentendrei Skanzenben. A forgatáson mintegy 120 fős magyar stáb dolgozott, köztük statiszták, kaszkadőrök és színészek. Lilith Stangenberg, Nurit Hirschfeld, Ronald Zehrfeld és Anatole Taubmann svájci és német színészekkel együtt Gera Marina is játszik a filmben, akit az Örök télben nyújtott alakításáért tavaly Nemzetközi Emmy-díjjal ismert el a Nemzetközi Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia.

A fekete pók a zürichi Snake Film és a budapesti Laokoon Filmgroup koprodukciójában készül. 

A Nemzeti Filmintézet idén a magyar gyártású alkotások mellett nyolc kisebbségi magyar részvétellel készülő koprodukció gyártását is támogatta. Közleményében az NFI a fóti stúdiókomplexumban megvalósuló stúdiófejlesztésről is beszámolt. A stúdiókomplexum átfogó fejlesztése során 4 új stúdió fog épülni, melyek összesen további 9600 m2 hasznos alapterülettel növelik a jelenlegi kapacitást, így összesen 12 200 m2 áll majd a produkciók rendelkezésére. A fejlesztés fontos minőségi jellemzője, hogy a 4 új műteremből 2-2 összenyitható lesz, így egy egységben, 4.800 m2 is rendelkezésre áll majd, és a nagy volumenű produkciók igényeit akár párhuzamosan is ki tudja majd szolgálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8416239122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása