Filmvilág blog

Film készül a taxis hiénákról

2024. június 21. - filmvilág

hienak.jpg

A diák-Oscar-jelölt Földiek alkotója, Freund Ádám szeptemberben kezdi forgatni első egész estés játékfilmjét.

A Hiénák című játékfilm sok humorral átszőtt filmdráma, mely a köznyelvben csak hiénákként ismert budapesti taxisok között játszódik. A több egymásba fűzött szálon futó történet hősei egyszerű, hétköznapi kisemberek. Egyszerre szeretetreméltóak és önzők, akik utasaik legpofátlanabb átverésétől sem riadnak vissza. Ám amikor egyikőjük váratlanul lesérül, és a kényszerhelyzet miatt a félénk, áldozatkész felesége lesz kénytelen a taxiba ülni, a közösség élete felbolydul. 

„A történet több szemszögből játszik el a gondolattal, hogy mi történik, ha a mindennapi rutinunk részévé válnak az apró csalások és hazugságok, és barátságokba, házasságokba, párkapcsolatokba szivárognak be. A hazugság többféle árnyalatával foglalkozik: csalással és megcsalással, árulással, valamint önigazolással / önbecsapással – mindezt egy lendületesebb történetben, kemény, fekete humorral. Szerettem volna egy olyan történetet első filmnek, amelyben komplex, bonyolult figurák kifejezetten nagy íveket járnak be. Sűrű dialógusú, színész- és karakterközpontú film lesz, nagyon nagy hangsúlyt fektetve a színészi játékra” – mondta el Freund Ádám. 


„A Hiénák egyszerre vicces és tragikus, hősei pedig egyszerre önzők és nagylelkűek. Saját levükben főnek, mégis úton vannak. Történetükben a néző magára ismerhet, megütközhet, olykor fel is háborodhat, majd megbocsáthat nekik és saját magának is” – tette hozzá Szabó Iván társforgatókönyvíró.

„A Hiénák főhősei megosztó karakterek, ez foglalkozási ártalom. Alig várom, hogy lássam, a négy kiválasztott főszereplő hogyan formálja meg ezeket a komplex figurákat. Pál Emőke és Rába Roland tehetsége és tapasztalata, Ionescu Raul és Ferenczi Gábor újdonsága és egyedisége baromi izgalmas elegyet alkot. Az őszi forgatást intenzív próbaidőszak előzi meg, a film utómunkálataival előreláthatólag 2025 év végére készülünk el” – mondta el Iványi Petra.

A Hiénák rendezője Freund Ádám, aki Szabó Ivánnal (Viharsarok, Az állampolgár) közösen jegyzi a forgatókönyvet is.

A film főbb szerepeiben Pál Emőke, Rába Roland, Ferenczi Gábor és Ionescu Raul lesznek láthatók. Producere Iványi Petra (FoMO, Cicaverzum, A világ eredete), operatőre Gyuricza Mátyás, zeneszerzője Keresztes Gábor (Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre, Drakulics elvtárs, Földiek).
A látványtervező Tyekvicska Virág, a jelmeztervező pedig Keszei Borbála. A filmelőállító a Lupa Pictures Kft.

A film előreláthatólag 2025 végére készül el. Gyártását a Nemzeti Filmintézet támogatja.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5918432729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása