Filmvilág blog

Ezek 2019 legjobb magyar előzetesei

Arany Blende

2020. október 04. - filmvilág

arany_blende.jpg

Az első alkalommal átadott Arany Blende-díjat a szakmai zsűri A létezés eufóriájának ítélte. A közönségdíjat az Apró mesék előzetese kapta.

Szeptember 25-én este osztották ki a magyar filmelőzetesnek járó Arany Blende-díjakat a budapesti Art+ Cinema moziban. A szakmai zsűri tagjai Ádám Bernadett forgalmazó, Baski Sándor újságíró (a Filmvilág kritikusa), Gergely Zoltán senior promo producer és rendező, Herendi Gábor rendező és Maros András író, reklámos kreatív igazgató voltak – utóbbi adta át a díjakat a testület nevében.

maros_andras_arany_blende.jpg

A létezés eufóriájának trailere a film legjobb mondatait, pillanatait egy olyan önálló műalkotássá formálta, ami elgondolkodtat, lenyűgöz és a film azonnali megnézésére csábít. Technikai megoldásaiban a legjobb hollywoodi trailerek hagyományait használja finoman és erőltetettség nélkül” – fogalmazott a zsűri a fődíj kapcsán. A létezés eufóriájának trailerét Bedő Barna vágta, ő volt a producere is.

2020 Ezüst Blende-díjasa a Drakulics elvtárs előzetese lett, a díjat Duszka Péter Gábor trailer producer és vágó vette át. A zsűri indoklása szerint a trailer „készítője ismeri a célközönséget, tisztában van vele, hogy a magyar nézőket egy fergeteges vígjáték ígéretével a legkönnyebb berántani a mozikba, ezért az előzetest is a vizuális és verbális poénokra fűzi fel kiváló ritmusérzékkel. Gyorsítások, lassítások, zoomolások, metronómszerű hangeffektek, lendületes zene – helyén van minden”.

A Bronz Blende a Déva előzeteséé lett, és Nagy V. Gergő, a trailerproducere és vágója vette át. A zsűri indoklása: „Fantasztikus hangulatú, minden sablontól mentes előzetesről van szó, magával ragadó zenével. A szereplők arcközelijén megjelenő finom rezdülések és játékok viszik a nézőt afelé, hogy meg akarja nézni a filmet.” 

Az est közönségdíjasa az Apró mesék trailere lett. A díjat Hargittai László trailervágó és Szász Attila kreatív vezető vette át, aki egyben a film rendezője is. Az összesen leadott 3115 szavazatból 311-et kapott ez az előzetes, 100 szavazattal megelőzve a sorban következő Tinnitus című film trailerének szavazatait.

A Zenebank különdíját a legjobb zenéért és hangdizájnért a Foglyok trailere kapta, és az előzetes egyik alkotója, Fehér Marcell vette át. Magyarország legnagyobb produkciós zenetárának díját Brugós László adta át. A nagy értékű, prémium kategóriás zenei licenszcsomag sorsáról a Zenebank szekemberei döntöttek, indoklásuk így szólt: „48 előzetest néztünk meg, megvizsgáltuk, hogyan simul egybe a zene, a képi világ és hangulat, hogyan ad ez a három réteg egy varázslatos kombinációt, amely a végén valami többet alkot mint csak a különálló elemek összege. Jó pár filmelőzetes elgondolkodtatott minket a végső eredményt illetően, de egy volt, amelyet minden szempontból egy kicsit különlegesebbnek éreztünk, és ez a Foglyok filmelőzetes.”

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr10016226114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása