Filmvilág blog

Itt a 3. Blue Danube Filmfesztivál

2019. november 21. - filmvilág

blue_danube_all_these_creatures.jpg

Ma kezdődik és november 21-ig tart a 3. Blue Danube Filmfesztivál a Lurdy Moziban, amelyen 8 vetítésen 59 rövidfilmet mutatnak be 5 kategóriában. A mezőnyben akad Oscar-díjas és Európa Filmdíjra jelölt alkotás is.

A fesztivál nyitónapján láthatók az Experimental-kategória filmjei, a vetítés után Emődy Botonddal, a diákzsüri experimental-szakértőjével lesz beszélgetés.

Hazai alkotást először az animációs blokkban láthatunk, Buda Flóra Annától az Entrópiát és Hana Yamazakitól a The Act of Breathinget mutatják be. Mindkét film a MOME műhelyében készült. Az animációs blokk után a közönség Hana Yamazakival is találkozhat.

blue_danube_banner1.jpgSzombaton, versenyen kívül egy másfél órás olasz összeállítást vetítenek a Blue Danube partnerfesztiváljának, a Firenze FilmCorti Festival jóvoltából az Olasz Kultúrintézet támogatásával. A vetítés után Francesco Borchi, a The Last Lesson című film rendezője a fesztivál vendége. Oláh Kata és Csukás Sándor már elismert dokumentumfilmje, a Mignon is szombaton lesz látható, a film után beszélgetés lesz az alkotókkal. A szombat esti rövidfilmprogram több filmje foglalkozik a szülő-gyerek kapcsolattal, ezért a vetítés után Ficza János lesz a vendég Révkomáromból, az Apu-kalipszis blog szerzője. Vasárnap este a fikciós rövidfilmek között szerepel Molvay Norbert Jövő szerdánja, a filmet követő beszélgetésen a rendező is részt vesz.

Bemutatják a 2018-as Arany Pálmás rövidfilmet (All These Creatures), a 2019-es Oscar-díjas rövidfilmet (Skin), 2018-as Oscarra jelölt dokumentumfilmet (Black Sheep), továbbá összesen 8 olyan alkotást, amelyet az Európai Filmakadémia díjára jelöltek, köztük a Watermelon Juice című spanyol rövidfilmet, amely még most is versenyben van a legjobb 5 között a díjért.

A vetítések minden nap 18:00 és 20:00 órakor kezdődnek a Lurdy Ház mozijának 6-os termében, az olasz blokk szombaton 16:00-kor kezdődik, a 20 órás vetítés mindig fikciós rövidfilmeket mutat be.

A jegyár minden vetítésre 990 Ft, megvásárolható a helyszínen vagy előzetesen online is. A szombati napra napijegy váltható 2019 Ft-ért, a teljes fesztiválbérlet ára 3990 Ft. A részletes program elérhető a fesztivál honlapján és a Facebookon, mindkét helyről el lehet jutni az online jegyvásárláshoz is.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7615318034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása