Filmvilág blog

Magyar filmet támogat az amerikai Sundance

2019. június 04. - filmvilág

egy_fiu_filmfabriq.jpg

Bakony Alexa egész estés dokumentumfilmje, az Egy fiú elnyerte a Sundance Intézet támogatását. A Filmalap Inkubátor Program keretében készülő alkotás ezzel bekerült a legjelentősebb amerikai filmfesztivál, a Sundance látóterébe.

A Robert Redford által alapított és az amerikai független film fellegváraként jegyzett Sundance Intézet nyilvánosságra hozta a dokumentumfilm projekteket, melyek fejlesztését és gyártását támogatja. A 12 országból érkezett 25 nyertes filmterv között van Bakony Alexa Egy fiú (Tobias) címmel készülő első mozifilmje. A támogatás presztízsét mutatja, hogy a korábbi évek felkarolt alkotásai közül idén 9 filmet is bemutattak a januári Sundance Filmfesztivál programjában. 

Bakony Alexa első egész estés filmjének főszereplője a 18 éves Tóbiás, aki női testbe született, de férfiként azonosul. Szabolcs megyében él a családjával egy kis faluban. Tóbiás édesanyja és családja mindent megtesz, hogy támogassák őt. A dokumentumfilm a szülő-gyerek kapcsolatra helyezi a hangsúlyt.

A filmterv 2016-ban a Filmalap Inkubátor Programjának szakmai zsűrije és a közönség szavazatai alapján elnyerte a Filmalap támogatását. Bő egy éves fejlesztést követően az Egy fiú gyártása 2018-ban kezdődött a Filmfabriq produkciójában. 

Bakony Alexa a Színház- és Filmművészeti Egyetemen diplomázott televíziós műsorkészítőként, majd Almási Tamás és Kékesi Attila osztályában dokumentumfilm rendező szakon. Alkotótársai – Táborosi András operatőr, Bohács Tamás hangmérnök és Rudas Marianna vágó – ugyancsak az SZFE-n végeztek.

Az Egy fiú producerei Dr. Szűcs Ildikó és Osváth Gábor. 

A Filmalap 2015-ben indított Inkubátor Programjának célja az innovatív és kísérletező filmalkotói bemutatkozások szakmai és anyagi támogatása.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5114878442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása