Filmvilág blog

40 éves az Alien – Nyerj jegyet a jubileumi vetítésre!

2019. május 07. - filmvilág

polus-alien-40-b1-poster-web.jpgA Pólus Mozi Klasszik Filmklub következő eseménye az "ALIEN 40 Emléknap" lesz május 10-én 19 órától. A program keretében Ridley Scott scifi-horror klasszikusa előtt tisztelegnek, amit 40 évvel ezelőtt, 1979. májusában mutattak be.

Az évfordulós program részeként egy beszélgetést hallhatnak a nézők Csákvári Géza és Kovács Gellért filmes újságírókkal az Alien máig tartó popkulturális hatásairól és egy különleges kiállítás is lesz a mozi előterében a film vizuális világát megálmodó H.R. Giger grafikáiból. Végül esemény résztvevői megtekinthetik A nyolcadik utas: a Halál rendezői változatát, 120m2-es vásznon, digitálisan restaurált képpel, eredeti nyelven, magyar felirattal.

2003-ban Ridley Scott elkészítette a film rendezői változatát, az Alien – Director's Cut az új jelenetek ellenére egy perccel rövidebb lett az eredetinél. Ennek oka, hogy a rendező a digitális felújítás mellett számos jelenetet rövidebbre, feszesebbre vágott, ill. néhányat kihagyott, hogy a mai igényeknek megfelelően kicsit felpörgesse a filmet.

Két darab páros belépőt sorsolunk ki azok közt, akik megírják a blog.filmvilag@gmail.com címre vagy a kapcsolódó Facebook-posztunkhoz, hogy melyik a kedvenc (filmből, sorozatból vagy akár regényből ismerhető) földönkívüli karakterük. Sorsolás csütörtök reggel.

Ajánlott olvasnivaló: Orosdy Dániel: Alien-mozi - Figyeld az eget!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr114812676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása