Filmvilág blog

Nyerj jegyet a Cinema Niche következő vetítésére!

Jia Zhangke: A Touch of Sin

2019. január 30. - filmvilág

a_touch_of_sin3.JPG

Február 3-án és 4-én este a Bem moziban Jia Zhangke A Touch of Sin (Egy kis bűn) című filmjével folytatódik a Cinema Niche vetítéssorozata. A kortárs kínai film egyik legfontosabb alkotójának társadalomkritikus, markánsan egyedi hangvételű műve 2013-ban elnyerte Cannes-ban a legjobb forgatókönyv díját.

Jia Zhangke filmjében a kínai társadalom keresztmetszetét szövi egybe az ország négy sarkából (és négy bűnügyi hírből) kiindulva. Filmje egy hátborzongató nyomozás a kínai gazdasági csoda sötét oldaláról és annak brutális hatásáról a hierarchia alján élőkre. Egy olyan világról szól, ahol a kisemmizetteknek nincs más választása, mint erővel ellenszegülni az elnyomásnak.

A film magyar felirattal látható, és minden jegy mellé jár egy filmhez kapcsolódó meglepetéskiadvány.     

JIA ZHANGKE

A társadalmi ranglétrán belüli óriási különbségek és a tradíciókból kinövő féktelen fejlődés gerjesztette feszültségek világának, röviden a modern Kínának az egyik legelismertebb mesélője Jia Zhangke. Cannes-i és velencei fesztiválkedvenc filmjeit (Csendélet, Ősi folyók) legtöbbször egyéni esztétikai minőségükért és a periférián élők beható ismeretéért szokták dicsérni.

"Én nem az erőszakról csináltam filmet, hanem arról a társadalmi környezetről, amelyből az fakad." Jia Zhangke (2013. Electric Sheep Magazin) 

Dátum: 2019. február 03. vasárnap 19:30 //// február 04. hétfő 20:30
Helyszín: Bem mozi
Jegy: 1500.- / helyszínen és online.
Vetítés nyelve: eredeti kínai hang, magyar felirattal

niche_logo_a_touch_of_sin.pngMi az a NICHE?
A NICHE (nís) egy rendszeres időközönként jelentkező vetítéssorozat, ahol itthoni mozikban be nem mutatott filmeket lehet megnézni nagyvásznon, magyar felirattal. A Cinema Niche segít az óriási zajban felhívni a figyelmet azokra a filmekre, amiket kár volna kihagyni bárkinek, akit érdekel ennek a művészeti ágnak a fejlődése vagy csak szeret különleges és emlékezetes filmeket nézni.  

A február 3-i vetítésre kisorsolunk két párosjegyet. Ha szeretnéd megnyerni, nem kell mást tenned, mint elárulni nekünk a kommentben (itt vagy a Facebook-oldalunkon), hogy melyik a kedvenc ázsiai filmed. Sorsolás február 1-én, péntek délelőtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9514599350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása