Filmvilág blog

Tévéajánló - Péntek (12.30.)

2016. december 30. - Orosdy Dániel

I.Q. - A szerelem relatív
Mindenki kedvenc morgós medvéje, Walter Matthau ezúttal mindenki kedvenc tudós zsenijét, Albert Einsteint alakítja. Fred Schepisi filmjében a humor rendben is van, mindössze Meg Ryan és Tim Robbins szerelmi kettőse gejlebb a kelleténél.
Vetítik: TV2 - 11:20

Vad évad
David Frankel vígjátéka. Szereplők: Jack Black, Zahf Paroo, Steve Martin, Owen Wilson, Rosamund Pike, John Cleese, Kevin Pollak, Rashida Jones.
Vetítik: TV2 - 13:25

Superman
Richard Donner klasszikus képregényfilmje, benne Christopher Reeve, Marlon Brando, Gene Hackman, Margot Kidder, Ned Beatty, Valerie Perrine, Glenn Ford stb. stb. A történet Mario Puzo, David Newman, Leslie Newman, Robert Benton és Tom Mankiewitz pennáját dícséri. Zene: John Williams. Operatőr: Geoffrey Unsworth. Vágó: Stuart Baird. Díszlettervező: John Barry. Minőségi szórakozás!
Vetítik: Duna - 19:25

Apádra ütök
Robert De Niro legnagyobb vígjátéksikere, amelyben Ben Stiller szigorú apósjelöltjét alakítja. További szereplők: Teri Polo, Blythe Danner, Jon Abrahams, Owen Wilson.
Vetítik: TV2 - 21:00

Mission: Impossible 3.
A kedvelt sorozat 3. része J.J. Abrams rendezőtől, főszerepben az elmaradhatatlan Tommal. Akik nem annyira elmaradhatatlanok: Philip Seymour Hoffman, Ving Rhames, Keri Russell, Laurence Fishburne, Billy Crudup, Michelle Monaghan, Maggie Q, Sasha Alexander, Jonathan Rhys-Meyers.
Vetítik: m2 - 21:05

Casablanca
A klasszikusok klasszikusa, a kultfilmek kultfilmje, ld. még "Játszd újra, Sam!" (ami el sem hangzik a filmben), "I think this is the beginning of a beautiful friendship." (ami a magyar szinkronból hiányzik), és három idegenbe szakadt hazánkfia, aki feltűnik a stáblistán (Löwenstein László, Gerő Jenő, Kaminer Manó*).
Vetítik: ATV - 22:35
* Hogy ők milyen néven lettek világhírűek? A helyes megfejtők között Filmvilág blog előfizetéseket sorsolunk ki!

Don Jon
A Don Jon (...) rendezője és főszereplője korunk egyik legjelesebb fiatal színésze, Joseph Gordon-Lewitt; olyan női sztárokat vonultat fel, mint Scarlett Johansson és Julianne Moore; a témája pedig sikamlósabb már nem is lehetne – szex- és pornófüggőség. Ha Gordon-Lewitt csak feleannyira tehetséges rendezőnek, mint színésznek, már nem fogunk csalódni. (BS)
Vetítik: RTL Klub - 23:10

don_jon.jpg

Krízispont
A Krízispont legnagyobb erénye elsősorban az, hogy sikeresen adja vissza a pénzügyi világ beteges belterjességét, illetve sikerül érzékeltetnie azt az egyre félelmetesebb távolságot is, amely a cégek, illetve a hétköznapi valóság között létrejött. Az érintettek igazi tragédiája azonban mégis az, hogy a tudtán kívül itt lényegében mindenki kényszerpályán mozog. A teljes képet sem a befektető, sem a beosztott, sem a döntéshozó nem láthatja át, így a különböző reakciók már egyáltalán nem tudják befolyásolni a rendszer kíméletlen logikáját. Chandor látlelete azért annyira drámai, mert minden eddigi filmes próbálkozásnál közelebb jut a pénzügyi szektor ijesztő törvényszerűségeihez. (HZ)
Vetítik: m2 - 23:15

Prometheus
Ridley Scott óriási csinnadrattával beharangozott visszatérése a sci-fi műfajához. A hátborzongató sztori: „Egy tudósokból álló expedíció az ember földi életének eredetére utaló nyomokat talál. Ezeket követve indulnak kutatóútjukra, mely az univerzum legtávolabbi, legveszélyesebb vidékére vezet. Olyan tájra jutnak, és olyan ellenségekkel kell szembenézniük, amilyenről ember eddig nem is álmodott. Még a rémálmaikban sem. Egy szörnyű csata vár rájuk: ha alul maradnak, akkor az egész emberiség velük pusztul.” A szereplők (...): Michael Fassbender, Noomi Rapace, Charlize Theron, Idris Elba, Guy Pearce. (BS)
Vetítik: TV2 - 23:30

Maffia!
Az egykori ZAZ-tag Jim Abrahams Airplane!-re hajazó maffiafilm-paródiája Christina Applegate, Jay Mohr, Lloyd Bridges és Olympia Dukakis főszereplésével.
Vetítik: Duna - 23:50

Dumapárbaj
Paczolay Béla vígjátéka standuposokról, standuposokkal (Hadházi László, Kiss Ádám). További továbbiak: Eszenyi Enikő, Kamarás Iván, Jordán Adél, Kovács Lajos, Vajdai Vilmos, Gubík Ági.
Vetítik: RTL Klub - 01:10

Madarak
Egy újabb Hitchcock-klasszikus a Dunán, méghozzá a mester egyik legjobbja: az állatos horror egyik alapfilmje Daphne Du Maurier elbeszélése és Evan Hunter (alias Ed McBain) forgatókönyve nyomán, Bernard Herrmann zenéjével és hangeffektusaival, Tippi Hedren, Rod Taylor, Jessica Tandy, Suzanne Pleshette és Veronica Cartwright főszereplésével.
Vetítik: Duna - 01:30

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7612082383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása