Filmvilág blog

Tévéajánló - Kedd (12.27.)

2016. december 27. - Orosdy Dániel

Belle és Sébastien
Cécile Aubry nagysikerű ifjúsági regényének nem az első, de nem is az utolsó filmváltozata, többek között Tchéky Karyo-val.
Vetítik: m2 - 10:10

Fekete gyémántok 1. rész
Várkonyi Zoltán utolsó Jókai-feldolgozása, egyben hattyúdala, benne a korszak jeles színészei (Huszti Péter, Sunyovszky Szilvia, Koncz Gábor, Haumann Péter, Szabó Sándor, Páger Antal, Bánsági Ildikó, Bujtor István, Tolnay Klári, Andai Györgyi, Tordy Géza etc.).
Vetítik: Duna World - 11:30

Rómának szeretettel
London (Match Point, Füles, Kasszandra álma), Barcelona (Vicky Cristina Barcelona) és Párizs (Éjfélkor Párizsban) érintésével Woody Allen megérkezett Rómába. Új filmje szintén romantikus komédia, négy külön szálon futó történettel és olyan neves szereplőkkel, mint Alec Baldwin, Jesse Eisenberg, Ellen Page, Penelope Cruz vagy Roberto Benigni, de maga a rendező is feltűnik a filmben (a Füles óta először.) (BS)
Az eredmény talán csalódást jelent a Match Point rajongóinak, de azok számára, akik fénykorában is idegennek érezték Bergman és Antonioni komor jelmezét a Manhattan szerzőjén, most szívből örülhetnek a Kairó bíbor rózsája és a Broadway Danny Rose kissé megfáradt, kései utódjának. (Varró Attila kritikája a Filmvilág 2012/09. számában olvasható.)
Vetítik: AXN - 16:10

Huncutka
Kellemes John Hughes-vígjáték a szokásos paraméterekkel, valamint James Belushival, Alisan Porterrel, Kelly Lynch-csel, John Getz-cel és Fred Dalton Thompsonnal.
Vetítik: RTL Klub - 19:15

Éjjeli féreg
Dan Gilroy remek, forgatókönyvírói Oscarra is jelölt neo-noir szatírája, mely egyszerre halad a Hálózat és a Taxisofőr nyomdokain, miközben következetesen a saját útját járja. A címszereplő: Jake Gyllenhaal. Értő asszisztencia: Rene Russo, Riz Ahmed, Bill Paxton.
Vetítik: m2 - 21:05

ejjeli_fereg.jpg

Százkarátos szerelem
A negyedik filmjét jegyző Joel Hopkins egy kedves időskori románc után (Szerelem második látásra) ismét elvált, kapuzárás előtt álló középosztálybeliek boldogságkeresését teszi meg témájául, ezúttal egy screwball-heist kereszteződés erejéig. A rendező nemcsak a célközönségéhez, azaz a derűre vágyó negyven felettiekhez maradt hűséges, de múzsájához, Emma Thompsonhoz is, aki a korábbi filmben örökzöld párost alkotott Dustin Hoffmannal. Az ugyancsak színészközpontú Százkarátos szerelemben a férfi főszerepet egy jóval kevésbé halhatatlan sztár, Pierce Brosnan alakítja, a mellékszerepekben pedig Timothy Spall és Celia Imrie hivatott a nézők rekeszizmaira hatni. Mint ahogyan a színészválasztás, úgy a forgatókönyv és a kivitelezés is inkább a könnyen eldobhatóság, és nem a klasszikus értékrend felé kacsintgat. (Kovács Kata)
Vetítik: TV2 - 21:10

Babysitting - A felvigyázó
Díjnyertes francia vígjáték, benne többek között Gérard Jugnot.
Vetítik: Comedy Central - 22:30

A szív hídjai
Romantikus film Clint Eastwoodtól és főszereplésével. Ilyen állat pedig van! Piszkos Harry szerelmi golyózáporát Meryl Streep pihegő teste fogja fel.
Vetítik: ATV - 22:35

George Harrison: Élet az anyagi világban 1. rész
Martin Scorsese díjnyertes dokumentumfilmje a Beatles szólóban is sikeres tagjáról. A képernyőn felbukkan szinte mindenki, aki számított akkoriban a popkultúra világában.
Vetítik: m2 - 23:05

A bátrak igazsága
Edward Zwick háborús drámája, fajsúlyos színészgárdával: Meg Ryan, Denzel Washington, Matt Damon, Lou Diamond Phillips, Scott Glenn, Michael Moriarty, Bronson Pinchot, Sean Astin.
Vetítik: RTL Klub - 23:10

Aglaja
Deák Krisztina filmje Ónodi Eszterrel, Bogdán Zsolttal, Kamarás Ivánnal és -- a címszerepben -- Móga Piroskával.
Vetítik: RTL Klub - 01:30

Mi ez a cirkusz?
Halász Glória dokumentumfilmje az első magyar újcirkuszi társulatról.
Vetítik: m2 - 01:45

LOVE - Szerelem
Bucsi Réka számtalan rangos díjra jelölt rövidfilmje, mely hazánkat fogja képviselni a 2017-es Sundance filmfesztiválon.
Vetítik: m2 - 03:10

A répa
Lengyel Balázs kisjátékfilmje, "[a] klasszikus orosz mese csernobili környezetbe helyezett, izgalmas feldolgozása" (port.hu). Szereplők: Trill Zsolt, Tóth Orsi, Cservák Zoltán, Gosztonyi Csaba.
Vetítik: m2 - 03:25

Balkon
Az idei CineFest fesztivál díjnyertes animációs rövidfilmje (CineNewWave kategória különdíja, a „Legszebb képi világért” járó díj). „Az emberi élet fáradhatatlanul manipulatív hétköznapjaiból a kivezető utat kereső ember, az egymásrautaltságban az egymásra tekintéssel megteremtett emberi méltóság bemutatásának, a részletgazdag magas művészi igényű animáció alkalmazásának elismerésért.” (Részlet a zsűri indoklásából.)
Vetítik: m2 - 03:40

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6412075203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása