Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (12.24.)

2016. december 24. - Orosdy Dániel

Marika
Gertler Viktor romantikus vígjátéka Zágon István műve nyomán. Főszereplők: Jávor Pál, Szepes Lia, Perczel Zita.
Vetítik: Duna World - 11:30

Fehér karácsony
Kertész Mihály klasszikus musicalje  Bing Crosby, Danny Kaye és Rosemary Clooney főszereplésével.
Vetítik: Duna - 12:45

Mary Poppins
Egy másik klasszikus musical! A Disney nagy sikert aratott zenés filmje P. L. Travers A csudálatos Mary című regénye alapján, Julie Andrews-szal a címszerepben.
Vetítik: Duna - 14:45

Kutyám, Jerry Lee
Szórakoztató krimivígjáték Jim Belushival és egy bájos német juhásszal a főszerepben.
Vetítik: Viasat3 - 16:45

Jégvarázs
A Disney Golden Globe- és Oscar-díjas Andersen-feldolgozása.
Vetítik: RTL Klub - 18:45

Polar Expressz
Robert Zemeckis népszerű animációs filmje.
Vetítik: Duna - 20:20

Reszkessetek, betörők!
Nagysikerű karácsonyi vígjáték az egykor igen népszerű Macaulay Culkin főszereplésével. Akik többé-kevésbé még mai is népszerűek a stábból: Joe Pesci, Daniel Stern, John Heard, Catherine O'Hara, Roberts Blossom, John Candy, John Hughes forgatókönyv), Chris Columbus (rendező).
Vetítik: RTL Klub - 20:30

A hobbit - Váratlan utazás
Hosszas huzavona után a projektre eredetileg kijelölt Guillermo del Toro helyett A Gyűrűk ura rendezője adaptálta Tolkien azonos című meseregényét. Ez az első (170 perces) rész, és van még kettő folytatás. Gandalfot ismét Ian McKellen alakítja, míg Zsákos Bilbo szerepében Martin Freeman látható. A filmet több helyen a Jackson által kifejlesztett HFR 3D formátumban vetítették, vagyis 1 másodperc alatt a szokásos 24 helyett 48 képkocka villan fel. (BS)
A regény első hat fejezetét feldolgozó megamozit a mesevilág tökéletes illúziója volna hivatott egységbe rántani, de technikai újításai csak távolabb taszítják A hobbitot ettől a végcéltól. (Sepsi László kritikája a Filmvilág 2013/01. számában olvasható.)
Vetítik: Film+ - 20:30

Életrevalók
Az Életrevalók legelső, (poén)bombaként robbanó flash forward-jelenetétől kezdve tele van klasszikus helyzet- és jellemkomikummal a megközelíthetetlen nőt kitartóan ostromló, mégis mindig hoppon maradó férfi esetétől kezdve a gondviseltje megváltozott adottságairól minduntalan megfeledkező tökkelütöttig. (Vajda Judit)
Vetítik: m2 - 22:05

eletrevalok.jpg

Broken Flowers - Hervadó virágok
[B]ár nem vetélkedhet a pályakezdő Florida, a Paradicsom és főleg nem a Törvénytől sújtva nagy eredetiségével, értékesen csendes alkotás. Fájó mosoly mögé bújik. (Bikácsy Gergely)
Jim Jarmusch kis remekének főszereplői  Bill Murray, Jeffrey Wright, Julie Delpy, Sharon Stone, Jessica Lange, Tilda Swinton, Frances Conroy, Chloë Sevigny és Christopher McDonald.
Vetítik: Story4 - 22:15

Téli mese
Az eddig forgatókönyvíróként és producerként tevékenykedő Akiva Goldsman első rendezése, főszerepben Colin Farrell-lel és Russell Crowe-val. Műfaja: romantikus fantasy. (BS)
Vetítik: RTL Klub - 22:30

A regula
Newark nagyszerű hely, de sok probléma is akad arrafelé. A lakosság csaknem harmada szegénységben él, a bűnözési ráták nagyon magasak, és alacsony az iskolázottság. Szerencsére van ott egy hely, a Newark Apátság, ahol a szerzetesek fantasztikus eredményeket érnek el a hátrányos helyzetű fiatalok nevelése terén. Amikor a siker titkáról faggattuk őket, az első dolog, amit kiemeltek, az volt, hogy ezeknek a fiúknak nagyon sok olyan dologra is szükségük van, amit egy hagyományos iskola nem tud megadni. Ezekre a dolgokra pedig egy 1500 éves könyvben, Szent Benedek Regulájában található a megoldás. Filmünk arra keresi a választ, hogy mit nyújthat ez a könyv, hogyan használják a barátok a diákok nevelésében, és hogyan lehetne talán az egész város javára fordítani. (port.hu)
Vetítik: m2 - 00:00

A nyomorultak
Victor Hugo klasszikusának (pontosabban a musicalváltozatnak) adaptációja a brit Tom Hooper (A király beszéde) rendezésében, neves szereplőgárdával (Russell Crowe, Anne Hathaway, Hugh Jackman, Amanda Seyfried, Helena Bonham Carter, Sacha Baron Cohen). (BS)
Az ugyan nem meglepő, hogy a vállalkozás sztárgárdáját inkább népszerűség, mintsem énektudás alapján toborozták össze, az viszont annál inkább, hogy rendhagyó és merész módon a dalokat élőben vették fel. Az élő előadás kétségtelen erénye, hogy semmivel össze nem hasonlítható, valós élményt ad a nézőnek, a színésznek pedig sokkal nagyobb szabadságot, hogy érzéseit plasztikusabban adja át. (Molnár Viktória kritikája a Filmvilág 2013/01. számában olvasható.)
Vetítik: TV2 - 00:00

Bőrnyakúak
Sam Mendes háborús drámája. Jake Gyllenhaal, Peter Sarsgaard, Jamie Foxx és Chris Cooper mellett a filmben feltűnik Fenyő Iván is.
Vetítik: TV2 - 03:10

Virágot Algernonnak
Daniel Keyes művének második tévéváltozata (az első The Two Worlds of Charlie Gordon címen futott és a híres regény előzményeként szolgáló novellán alapult). Sajnos csak árnyéka a Charly című, nagy siker aratott mozifilmnek, de a színészek (Matthew Modine, Kelli Williams, Bonnie Bedelia, Ron Rifkin) legalább igyekeztek.
Vetítik: m2 - 03:25

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7712070691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása