Filmvilág blog

Tévéajánló - Hétfő (12.19.)

2016. december 19. - Orosdy Dániel

Daliás idők
Gémes József emlékezetes festményfilmje, avagy Arany János Toldija animációs filmen. Varga Zoltán: "Vágtató lovagok, nagyszabású csatajelenetek szekvenciái szegélyezik a Daliás időket, melynek a XIX. század végi festészet táblaképeit idéző vizualitása ugyan nem mindig találja meg a mozgó és a statikus elemek kényes egyensúlyát, miként az elnagyolt és a részletgazdag ábrázolásmód váltogatása sem feltétlenül előnyös – a látványalkotás összességében mégis lehengerelheti a nézőt."
Vetítik: Duna World - 11:30

Vörös szikla
John Woo szűk két évtizednyi önkéntes száműzetése után Kína legnagyobb történelmi eposzával tért vissza szülőhazájába: a kétrészes Vörös szikla a valaha készült legdrágább kínai filmek egyikeként a legsikeresebb kínai film lett otthonában, világszerte helyreállítva alkotója közelmúltbeli fiaskóktól tépázott renoméját. (Varró Attila)
Vetítik: Film Mánia - 21:00

Ragadozók
Antal Nimród Robert Rodriguez produceri közreműködésével készült, jól fogadott folytatása a méltán népszerű Ragadozó-filmekhez. Szereplők: Adrien Brody, Laurence Fishburne, Danny Trejo, Alice Braga, Walton Goggins, Topher Grace, Oleg Taktarov.
Vetítik: TV2 - 22:00

predatorok.jpg

Asszonyok lázadása
Dokumentumfilm, érdekes témáról: "Oromhegyes egy kétezer lakosú vajdasági falu. A délszláv háború idején, 1992 májusában egyszerre több, mint kétszáz behívó érkezett a hadköteles férfiaknak, hogy hadgyakorlat címén azonnal vonuljanak be katonának. Azonban mindenki tudta, hogy nem hadgyakorlatról volt szó, hanem egy valós háborúba hívták őket. Az oromhegyesi asszonyok úgy döntöttek nem engedik el a szerelmeiket, testvéreiket, fiaikat a háborúba és bezárták a férfiakat egy Zitzer klub nevű szórakozó helyre, ahonnan addig nem akartak mozdulni, míg a hatalom nem teljesíti követeléseiket. Három hónapig nem mozdultak ki a Zitzer klubból, és annak ellenére, hogy a szerb vezetés nem akart tudomást venni róluk, végül elérték azt, hogy ezeket az embereket nem vitték el katonának, valamint hogy Vajdaság szerte csökkent a behívók száma." (port.hu)
Vetítik: Duna - 23:10

Az utolsó napnyugta
Robert Aldrich westernje Rock Hudson, Kirk Douglas és Dorothy Malone főszereplésével. További szereplők: Joseph Cotten, Carol Lynley, Neville Brand, Jack Elam.
Vetítik: Duna - 00:45

Giovanna apja
Pupi Avati többek között Arany Oroszlánra is jelölt filmje. Szereplők: Silvio Orlando, Ezio Greggio, Francesca Neri, Serena Grandi.
Vetítik: Duna - 02:35

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5912056709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása