Filmvilág blog

Tévéajánló - Péntek (12.16.)

2016. december 16. - Orosdy Dániel

Asszonyok mesélik
Gaál Albert tévéfilmje. Forgatókönyv: Bárány Tamás. Szereplők: Váradi Hédi, Domján Edit, Békés Rita, Györffy György, Huszti Péter, Ernyey Béla, Tomanek Nándor, Kállai Ferenc, Csomós Mari, Bujtor István.
Vetítik: Duna World - 11:30

Pánikszoba
David Fincher páratlan számú, tehát kevésbé ambíciózus és szélesebb közönséget célzó projektjeinek egyike: jól sikerült thriller Jodie Foster, Forest Whitaker, Kristen Stewart, Dwight Yoakam, Patrick Bauchau, Jared Leto és jó adag klausztrofóbia főszereplésével. Forgatókönyv: David Koepp.
Vetítik: Story4 - 21:00

Kényszerleszállás
Denzel Washington rendőr vagy katona helyett ezúttal pilótát alakít, aki a címben jelzett manővert még a film első negyedében végrehajtja, megmentve az összes utas életét. „A baleset után Whipet hősként ünneplik, de ahogy egyre több részletre derül fény, egyre több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy igazából kinek vagy minek a hibája volt az, ami a repülőn történt.” Robert Zemeckis filmjét a legjobb forgatókönyv és a legjobb színész kategóriában Oscarra jelölték. (BS)
A Kényszerleszállás, készítőinek profizmusával és a téma kellő komolyan vételével, méltó mai folytatója olyan, a függőségről szóló klasszikus hollywoodi drámák hagyományának, mint Billy Wilder Férfiszenvedélye Ray Millanddel, vagy Otto Premingertől Az aranykezű férfi Frank Sinatrával. (Nevelős Zoltán kritikája a Filmvilág 2013/01. számában olvasható.)
Vetítik: TV2 - 22:00

Sugarlandi hajtóvadászat
Steven Spielberg szerethető mozis debütje. Road movie-ba oltott dramedy Goldie Hawn, Ben Johnson és Michael Sacks főszereplésével, kb. a Bonnie és Clyde matinéváltozata.
Vetítik: Duna - 00:50

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr612050969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása