Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (12.03.)

2016. december 03. - Orosdy Dániel

Joe Kidd
John Sturges westernje Clint Eastwooddal és Robert Duvall-lal. A forgatókönyv szerzője Elmore Leonard.
Vetítik: Duna - 09:05

Helyet az öregeknek
Nagy karrier előtt álló magyarok még itthon, de már koprodukcióban forgatott filmje. A főszereplő Szőke Szakáll (S.Z. Sakall néven a Casablanca mellékszereplője), az egyik író Lengyel Menyhért (azaz Melchior Lengyel Oscar-jelölt forgatókönyvíró), de feltűnik a stáblistán többek között Rosi Barsony (Bársony Rózsi), Géza von Cziffra (Cziffra Géza), Charles Puffy (Huszár Pufi) és Leslie Bush-Fekete (Bús-Fekete László) is. Gózon Gyula és a többi itthonmaradó kalandor jelenléte már csak hab a tortán.
Vetítik: Duna World - 11:45

Jöttünk, láttunk, visszamennénk
A Clavier-Poiré páros rendező-író legnépszerűbb munkája, a híres francia vígjátéksorozat első része. Főszereplők: Christian Clavier és Jean Reno.
Vetítik: TV2 - 13:45

Történelmi magánügyek
Keleti Márton filmje remek színészek tömegével.
Vetítik: Duna - 15:35

A szupercsapat
Joe Carnahan akciófilmje messzeringó gyermekkorom méltán népszerű sorozata alapján. Szereplők: Liam Neeson, Bradley Cooper, Quinton 'Rampage' Jackson, Sharlto Copley, Jessica Biel, Patrick Wilson.
Vetítik: TV2 - 18:50

Krokodil Dundee 2.
Paul Hogan újra viccel! És a partnere ismét Linda Kozlowski.
Vetítik: Duna - 19:30

krokodil_dundee2.jpg

HA BORZONGÁS...
Dermesztő szenvedélyek
A Spielberg-protezsált Phil Joanou nézhető Hitchcock-utánérzése Richard Gere, Kim Basinger, Uma Thurman, Eric Roberts, Paul Guilfoyle és Keith David főszereplésével.
Vetítik: Viasat6 - 21:00

HA HUMOR...
Csak szexre kellesz
Bár az utóbbi időkben a Reitman családból inkább a fiú, Jason aktív (Juno, Egek ura), a Szellemirtók és az Ovizsaru rendezője, Ivan Reitman sem vonult még vissza. Új filmjében Natalie Portman és Ashton Kutcher próbálja ki, hogyan működik, működik-e egyáltalán a szex szerelem nélkül. (BS)
Ha fel is tűnik néha egy-egy rózsaszín zátony a Natalie Portman és Ashton Kutcher főszereplésével készült filmben, Ivan Reitman rendező ütős poénokkal lavírozza át a veszélyes pontokon a történetet. (Parádi Orsolya kritikája a Filmvilág 2011/03. számában olvasható.)
Vetítik: TV2 - 21:25

HA AKCIÓ...
Pearl Harbor - Égi háború
Michael Bay háborús filmje Randall Wallace forgatókönyve nyomán. Szereplők: Ben Affleck, Josh Hartnett, Kate Beckinsale, Cuba Gooding Jr., Alec Baldwin, Jon Voight, Tom Sizemore, Colm Feore, Mako, Scott Wilson, Dan Aykroyd.
Vetítik: Duna - 21:30

Isteni műszak
Bodzsár Márk jól sikerült elsőfilmje, mely a magyar versenytársakhoz képest jóval biztosabban halad a Coen testvérek, Paul Thomas Anderson, Tarantino és Scorsese kitaposta ösvényen. Szereplők: Ötvös András, Keresztes Tamás, Zsótér Sándor, Rába Roland, Stork Natasa, Trill Zsolt, Pálos Hanna.
Vetítik: RTL Klub - 23:00

Elcserélt életek
Clint Eastwood Arany Pálmára és töménytelen mennyiségű egyéb díjra jelölt drámája Angelina Jolie főszereplésével. További szereplők: Jeffrey Donovan, Amy Ryan, John Malkovich.
Vetítik: TV2 - 23:40

Rosemary gyermeke
A "Sátán gyermeke"-horrorfilmtrió első darabja, azaz Ira Levin kiváló regényének klasszikus filmváltozata Roman Polanskitól, Mia Farrow és John Cassavetes főszereplésével. További szereplők: Ruth Gordon (Oscar- és Golden Globe-díjas alakítás), Sidney Blackmer, Maurice Evans, Charles Grodin.
Vetítik: m2 - 01:00

Szívrablók
A francia Pascal Chaumeil romantikus vígjátékában a Randiguru alaphelyzete kerül inverzbe: egy testvérpár (Romain Duris és Vanessa Paradis) hivatásos párkapcsolat-megszakítóként dolgozik, új megbízatásuk során azonban (meglepetés!) kénytelenek megszegni saját szabályaikat. (BS)
A televíziós produkciók és reklámok során edződött Pascal Chaumeil első mozifilmjében a romantikus komédia atombiztos alapsémájához nyúl, olykor kissé bugyuta módon, de alapvetően sikeresen aknázva ki a helyzet- és jellemkomikumban rejlő lehetőségeket. (Forgács Nóra Kinga kritikája a Filmvilág 2010/08 számában olvasható.)
Vetítik: RTL Klub - 01:10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4512018175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása