Filmvilág blog

Tévéajánló - Szerda (11.30)

2016. november 30. - Orosdy Dániel

Randevú éjfélkor
Seregi László tévéfilmje Kaló Flórián műve nyomán. Szereplők: Darvas Iván, Galambos Erzsi, Szemes Mari, Sztankay István.
Vetítik: Duna World - 11:45

Ilyen még nem volt
Vígjáték Sanaa Lathan, Simon Baker és Mike Epps főszereplésével.
Vetítik: Story4 - 21:00

A berni követ
Szász Attila (Félvilág) jól sikerült thrillere Köbli Norbert (A vizsga) forgatókönyvéből Kulka János, Kádas József, Szabó Kimmel Tamás, Lovas Rozi és Balsai Mónika főszereplésével. Tévéfilmnek készült, de ez most nem sokat számít.
Vetítik: Duna - 21:40

Háború és béke 1. rész
"Kivel kell lefeküdnöm, hogy kikerüljek ebből a filmből?" A filmes körökben közismert bonmot-t számtalan mozihoz és személyhez társították már (Cleopatra és Liz Taylor, The Gunslinger és Allison Hayes stb.), de csak két dolog biztos vele kapcsolatban: szó szerint olvasható Terry Southern Blue Movie című regényében, és a kitüntetett sokak közé bekerült Dino De Laurentiis és Carlo Ponti hírhedten zűrös Tolsztoj-adaptációja is. A King Vidor rendezte amerikai verzió értékeit illetően ma is megoszlanak a vélemények, a stábra azonban nem lehet panasz: a kamera előtt Audrey Hepburn, Henry Fonda, Mel Ferrer, Oskar Homolka, Anita Ekberg, Herbert Lom, Vittorio Gassman, Helmut Dantine és Jeremy Brett tett ki magáért, mögötte pedig Mario Soldati (társíró és  akciórendező), Irwin Shaw, Ennio De Concini (társírók), Nino Rota (zeneszerző), valamint Jack Cardiff (operatőr).
Vetítik: Duna - 23:05

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4412010244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása