Filmvilág blog

Itt a Roncsfilm kettő (előfilmjének előzetese)

2016. szeptember 22. - filmvilág

 szomjasgyorgy_a_golya_es_a_velnessz_disszno.jpg

(Elő)készületben Szomjas György kultikus Roncsfilmjének folytatása, de előtte az alkotók néhány egykori és új szereplővel egy hosszabb “dumafilmet” készítenek, a Gólya és a velnessz disznó címen.

A Gólya kb. 70 perces lesz, többek közt Szőke András, Badár Sándor, Kapa, Pepe és Hobo kapnak szerepet benne. A beszélgetéseket ugyanott veszik fel, a Gólya presszóban, ahol a Roncsfilm is játszódott. Egy-egy történetet mondanak a kamerába egy sör vagy pálinka mellett. Ezek a történetek képezik alapját a készülő nagyjátékfilm forgatókönyvének, és  így  némelyik bekerül majd a Roncsfilm Kettőbe is, színészekkel, megrendezett formában.

A Gólya film,  illetve a Roncsfilm Kettő forgatókönyve társadalmi finanszírozásban készül, amelynek kampánya elindult az Indiegogo honlapon.

Szomjas György rendezőről:
A „magyar újhullám” egyik kiemelkedő alakja, Kossuth- és Balázs Béla-díjas, Kiváló művész. 12 nagyjátékfilm, és számtalan dokumentum- és rövidfilm rendezője. Legismertebb játékfilmjei: Talpuk alatt fütyül a szél, Rosszemberek, Kopaszkutya, Könnyű testi sértés, Falfúró,  Roncsfilm. Első játékfilmjével (Talpuk alatt fütyül a szél) új műfajt teremtett:  a magyar westernt (eastern), cowboyok helyett betyárokkal. Munkásságában fontos szerepet tölt be a rock és a népzene, általában a populáris kultúra iránti érdeklődése.

Producer: Garami Gábor - CINEMA-FILM Kft.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2211735349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása