Filmvilág blog

Tévéajánló - Szerda (09.14.)

2016. szeptember 14. - Orosdy Dániel

A hivatásos szűz
Nemere László tévéfilmje, írta: Juhász István. Szereplők: Tordy Géza, Béres Ilona, Simorjay Emese, Csákányi László, Sörös Sándor.
Vetítik: Duna World - 11:40

A mérkőzés
Kósa Ferenc drámája Koncz Gábor, Szilágyi Tibor és Kozák András főszereplésével. Operatőr: Sára Sándor.
Vetítik: Duna - 21:40

Az elvarázsolt dollár
Bujtor István harmadik filmje Ötvös Csöpiről. Nyáron, kora ősszel szinte kötelező.
Vetítik: TV2 - 22:00

Czukor Show
Dömötör Tamás saját, 2007-ben bemutatott, azonos című színdarabját adaptálta filmre. A történet variáció Füst Milán Boldogtalanok című drámájára, amelyhez az író számára annak idején egy újsághír szolgált ihletként. Dömötör feldolgozásában a családi dráma egy kereskedelmi tévé délutáni talk show-jának kulisszái között bontakozik ki. Míg a színpadi verzió a nézőket a talk show parancsra tapsoló nézőinek szerepébe kényszerítette, a filmváltozat a showműsor készítőit helyezi fókuszba. A Czukor Show az idei Szemle egyik legvitatottabb filmje volt, ettől függetlenül (szakmai) hitelességét garantálják a saját magukat alakító, korábban hasonló műsorokban dolgozó stábtagok, illetve az egyik főszereplő, Árpa Attila személye. (BS)
A direktor nem tesz mást, mint megmutat, a mindent felforgató nagy durranást is némán láttamozza. Emellett korrekten tekeri az eseményeket, szépen építi a feszültséget, sőt meglepetéseket is képes okozni, nézőjét azonban cserbenhagyja – minimális kritikai élt elbírt még volna. (Alföldi Nóra kritikája a Filmvilág 2010/04. számában olvasható.)
Vetítik: Duna - 01:20

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7911702649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása