Filmvilág blog

Tévéajánló - Hétfő (09.05.)

2016. szeptember 05. - Orosdy Dániel

Zongora a levegőben
Bacsó Péter szatírája Juraj Ďurdiak, Pécsi Ildikó, Őze Lajos, Kállai Ferenc, Major Tamás és Körmendi János főszereplésével.
Vetítik: Duna World - 11:25

Aranybánya
Az első James Bond-filmek elismert vágójából rendezővé avanzsáló Peter R. Hunt kalandfilmje Wilbur Smith regénye nyomán, egy egykori Bond, azaz Roger Moore, valamint Susannah York, az Oscar-díjas Ray Milland, John Gielgud és Bradford Dillman főszereplésével.
Vetítik: Film Mánia - 18:40

A diktátor
Borat és Brüno megalkotója az (ál-)dokustílust ezúttal hanyagolva visszatért a totális fikcióhoz. A címbéli Aladeen tábornok egy képzeletbeli észak-afrikai ország diktátora, aki ellen New York-i tartózkodása során helyettese puccsot intéz. A szakállát is elvesztő Aladeennek megpróbál mindent, hogy visszaszerezze a hatalmát. Szigorúan 18 éven felülieknek szóló övön aluli poénok! (BS)
Élvezetes, de korántsem éles szatíraként A diktátor masszív és humorában kissé kiszámítható biztonsági játék – legjobb kiszólása is távol marad a Brüno ketrecharcának felforgató provokációjától. (Sepsi László kritikája a Filmvilág 2012/06. számában olvasható.)
Vetítik: TV2 - 22:25

Fifti-fifti
Will Reiser televíziós producernél mindössze 27 évesen rákot diagnosztizáltak. Többek közt egy barátja támogatásának köszönhetően túlélte a kórt, és egy forgatókönyvben dolgozta fel az élményeit. Jonathan Levin (The Wackness) megrendezte, a főszerepet a mindig kiváló Joseph Gordon-Levitt vállalta el, a haver szerepét pedig az igazi barát, Seth Rogen alakítja. (BS)
Ugyan a forgatókönyv a szerző, Will Reiser valós élményei nyomán született, nem igen lép túl a (…) kapcsolódó közhelyeken (…) Erénye sokkal inkább a hol szokatlan és durva, hol pedig szívmelengető humorban és a Woody Allen fénykorát idéző karakterábrázolásban van. (Kovács Kata kritikája a Filmvilág 2011/01. számában olvasható.)
Vetítik: Duna - 00:45

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7611676291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása