Filmvilág blog

Tévéajánló - Hétfő (08.29.)

2016. augusztus 29. - Orosdy Dániel

Zápor
Kovács András filmje Bessenyei Ferenc, Bara Margit és Páger Antal főszereplésével.
Vetítik: Duna World - 11:30

A burok
Az Alkonyat-saga megalkotója, Stephenie Meyer még 2008-ban írt egy testrablós-romantikus sci-fit, amelyből  Andrew Niccol (Gattaca) készített adaptációt Saoirse Ronan, Diane Kruger, Max Irons és William Hurt főszereplésével.
Vetítik: Cool - 21:10

A király halála - II. Lajos élete és rejtélyes halála
Pajer Róbert történelmi drámája. Szereplők: Schnell Ádám, Lux Ádám, Rubold Ödön, Cserna Antal, Hunyadkürti István. Narrátor: Kálloy Molnár Péter.
Vetítik: Duna - 21:25

Terminál
"A rendező életművén képződött cukros bevonat a művek élvezeti értékét nem csökkenteni." -- mondhatná Steven Spielberg marketingese, de mi szigorúak vagyunk. Ez egy nézhető, de bizony elég nyálas romantikus vígjáték (érzelmes szatíra?) Tom Hanks-szel, Catherine Zeta-Jones-szal és Stanley Tuccival.
Vetítik: TV2 - 22:25

A szerelem három évig tart
A francia sztárszerző és kritikus, Frédéric Beigbeder első saját rendezése – és egyúttal önadaptációja – már címében idézőjelbe tesz mindent, ami a későbbiekben következik, a sziporkázó se veled-se nélküled minden pillanata fölött ott lebegtetve a hormon alapú boldogság szigorúan korlátozott időtartamának lehetőségét, ám végül mégsem tudja kivonni magát a könnyed feloldódásban rejlő eszképizmus alól.
Már az első nagyobb volumenű Beigbeder-film, a Jan Kounen (Dobermann, Blueberry – A fejvadász) jegyezte 99 frank is egyszerre volt túlpörgetett partidrog-tripbe oltott, önéletrajzi ihletésű szatíra a reklámipar működéséről és a műfaji követelmények rendre érvénytelenítő (lásd a kétféle befejezést) intellektuális stílusjáték. A szerelem három évig tart ugyan nélkülözi a Kounen kézjegyének számító, sokkolóan intenzív vizuális világot, a Beigbeder egyik legszelídebb kisregényéből született romkom a 99 frankhoz hasonlóan igyekszik legalább idézőjelbe tenni a túlzottan primer hatáselemeket, hol a már említett szövegeléssel, hol pedig (lásd a finálét) az abszurdig elvitt fokozással. (Sepsi László)
Vetítik: Duna - 23:30

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9611658084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása