Filmvilág blog

Tévéajánló - Kedd (08.02.)

2016. augusztus 02. - Orosdy Dániel

Nagyvizit
Málnay Levente tévéjátéka Gyurkovics Tibor fekete humorú, botrányos sikerdarabjából. Szereplők: Mensáros László, Benkő Gyula, Szilágyi Tibor, Oszter Sándor, Tábori Nóra, Sinkovits Imre.
Vetítik: Duna World - 11:30

Megöltétek ártatlan családom... - A roma holokauszt
Jancsó Miklós rendező és Daróczi Ágnes szerkesztő-riporter dokumentumfilmje.
Vetítik: Duna World - 17:50

Egy bébiszitter naplója
Vígjáték Scarlett Johanssonnal. További szereplők: Chris Evans, Laura Linney, Donna Murphy, Alicia Keys, Paul Giamatti.
Vetítik: TV2 - 21:25

Daredevil, a fenegyerek
Képregényfilm Ben Affleck, Jennifer Garner, Colin Farrell, Joe Pantoliano és Michael Clarke Duncan főszereplésével.
Vetítik: RTL Klub - 21:30

A 13-as
A tréfás nevű Géla Babluani megremake-elte saját magát, és elkészítette méltán körbedicsért thrillerének amerikai változatát olyan színészekkel, mint Jason Statham, Mickey Rourke, Ray Winstone, Michael Shannon és Alexander Skarsgard.
Vetítik: Duna - 22:15

13_2010.jpg

Az utolsó műszak
A francia kapcsolat Oscar-díjas rendezője mellett blogunk szerzői is elismerősen nyilatkoztak David Ayer hatásos rendőrfilmjéről:
Los Angeles utcáin reggel még a társaddal viccelődsz a járőrautóban, estére már húscafattá lőtt hullaként végzed. Ilyen nyílegyenes, megalkuvásmentes tézissel szolgál Az utolsó műszak, amelyet a kaliforniai aljas utcák specialistája, David Ayer bármilyen torz kulturális imázs nélkül vág a néző képébe – a found footage esztétika révén szó szerint. Zsarutörténete a nézőt felnőttnek tekintő vászonmementók sorába illik: hőstelenít, a két főszereplő rendőr családját, feletteseit, hű társait, barátait hozza közel, hogy aztán egy derült égből villámcsapásként ható fináléban sokkolja a szemlélőt. A dupla befejezés ugyanezt a rémületet erősíti fel. (Szabó Ádám évértékelője)
Főszereplők: Jake Gyllenhaal, Michael Pena, Anna Kendrick, Cody Horn.
Vetítik: Viasat3 - 22:55

Ízek palotája
A valós eseményekre épülő filmben egy kiváló szakácsnő élete nagy lehetőségét kapja meg: ő lesz a francia köztársasági elnök személyes szakácsa. Christian Vincent rendezése. (BS)
Az ínycsiklandó étkekről szóló párbeszédek, és a szövegelést – a szájtépős szexkomédiákban elcsattanó csókokhoz hasonlóan – meg-megszakító nyálcsorgató közelképek a kakukkfüves rántottáról, nem pótolhatják a történetet. (Pálos Máté kritikája a Filmvilág 2012/11. számában olvasható.)
Vetítik: Duna - 23:50

Zsákutcában
Pietro Germi elismert bűnügyi filmje Carlo Emilio Gadda regénye nyomán, a rendező, Claudia Cardinale és Franco Fabrizi főszereplésével.
Vetítik: Duna - 01:25

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr608928524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása