Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (07.17.)

2016. július 17. - Orosdy Dániel

Speed Racer - Totál turbó
A Wachowski-fivé -nővé- testvérpár akc sci-f anim spor filmje Emile Hirsch, Christina Ricci, John Goodman, Susan Sarandon, Matthew Fox, Benno Fürmann, Hiroyuki Sanada, Rain és Richard Roundtree főszereplésével. Nem ismételte meg a Mátrix sikerét.
Vetítik: RTL Klub - 15:10

Túl a sövényen
Komoly sikert aratott animációs vígjáték. "Tudják, kölyköknek!"
Vetítik: TV2 - 16:10

Hirtelen 30
Elismert és anyagilag is sikeres romantikus vígjáték Jennifer Garner, Mark Ruffalo, Andy Serkis és Judy Greer főszereplésével. További szereplők: Kathy Baker, Andy Serkis, Brie Larson.
Vetítik: TV2 - 20:55

451 Fahrenheit
A remekművek tömegét író Ray Bradbury-t nem kényeztetteték el a filmesek hasonlóan remekbeszabott adaptációkkal, Truffaut műve a jeles és ritka kivételek egyike. Főszereplők: Julie Christie, Oskar Werner, Cyril Cusack. Zeneszerző: Bernard Herrmann. Operatőr: Nicolas Roeg.
Vetítik: m2 - 21:05

Cape Fear - A Rettegés foka
A John D. MacDonald regénye nyomán készült J. Lee Thompson-klasszikus Arany Medvére jelölt remake-je Martin Scorsese rendezésében. Szereplők: Robert De Niro (Oscarra és Golden Globe-ra jelölt alakítás), Nick Nolte, Jessica Lange, Juliette Lewis (Oscarra és Golden Globe-ra jelölt alakítás), Joe Don Baker, Fred Dalton Thompson, valamint a korábbi film sztárjai (Gregory Peck, Robert Mitchum, Martin Balsam).
Vetítik: Duna - 21:25

rettegesfoka92.jpg

Farkasok birodalma
Chris Nahon komoly sikert aratott akció-horrorja Jean-Christophe Grangé regénye nyomán (a forgatókönyvön Grangé mellett dolgozott többek között a komikusként ismert Christian Clavier is), Jean Renóval a főszerepben.
Vetítik: TV2 - 23:05

Hunor - A rend
Koós Árpád és Klingl Béla szerethető animációs rövidfilmje (feltehetően egy tervezett sorozat pilotepizódja) Hunorról, a magyar szuperhősről.
Vetítik: m2 - 23:20

Fifti-fifti
Will Reiser televíziós producernél mindössze 27 évesen rákot diagnosztizáltak. Többek közt egy barátja támogatásának köszönhetően túlélte a kórt, és egy forgatókönyvben dolgozta fel az élményeit. Jonathan Levin (The Wackness) megrendezte, a főszerepet a mindig kiváló Joseph Gordon-Levitt vállalta el, a haver szerepét pedig az igazi barát, Seth Rogen alakítja. (BS)
Ugyan a forgatókönyv a szerző, Will Reiser valós élményei nyomán született, nem igen lép túl a (…) kapcsolódó közhelyeken (…) Erénye sokkal inkább a hol szokatlan és durva, hol pedig szívmelengető humorban és a Woody Allen fénykorát idéző karakterábrázolásban van. (Kovács Kata kritikája a Filmvilág 2011/01. számában lesz olvasható.)
Vetítik: Duna - 23:40

Jabberwocky
Bolondos kis remekmű, Terry Gilliam első önálló rendezése. Társtettesek: két Monty Pythonos kollégája (Michael Palin, főszerepben, Terry Jones, epizódszerepben), valamint kb. tucatnyi ismert angol komikus.
Vetítik: Duna - 01:10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr348868948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása