Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (07.02.)

2016. július 02. - Orosdy Dániel

Napszekerek
Megtörtént eseten alapuló, sporttárgyú dramedy az Esőember (egyik) írójának tollából, Halle Berry, James Belushi, Casey Affleck, Eliza Dushku és Steve Zahn főszereplésével. Állítólag erősen emlékeztet a jóval sikeresebb Jég veled!-re.
Vetítik: Film+ - 09:00

Édes kis malackám
Családi fantasy erősz színészgárdával (Christina Ricci, Reese Witherspoon, James McAvoy, Catherine O'Hara, Richard E. Grant, Peter Dinklage).
Vetítik: RTL Klub - 13:50

A Vörös grófnő 2. rész
Kovács András filmje Károlyi Mihályné Andrássy Katinka (Básti Juli) életének egy szakaszáról. További szereplők: Bács Ferenc, Kállai Ferenc, Temessy Hédi, Tolnay Klári, Frajt Edit.
Vetítik: Duna - 15:35

Az utolsó dal
A giccsgyáros Nicholas Sparks (Üzenet a palackban, Szerelmünk lapjai, Kedves John) regényéből készült melodrámában az aktuális tinisztár, Miley Cyrus próbálja megríkatni és megnevettetni 15 év alatti célközönségét. (...) IMDb: 10/3.1 (BS)
Azóta az IMDb-s átlag 5,8 javult!
Vetítik: RTL Klub - 19:50

Noé
Darren Aronofsky anyagilag és szakmailag egyaránt sikeres, mégis ellentmondásosan fogadott bibliai eposza igazi sztárparádéval (Russell Crowe, Jennifer Connelly, Emma Watson, Ray Winstone, Anthony Hopkins, Marton Csokas, Nick Nolte stb.).

noe.jpg

A Noé ugyan nem feltétlenül a rendező életművének legsikerültebb darabja, a bibliai tematika revíziója szempontjából azonban izgalmas lépés – még ha a történet koncepcionálisan erősebb is, mint ahogyan azt Aronofsky végül a nagyvásznon formába öntötte.  Az olyan meglepő külsőségek, mint a középkorinak tűnő kosztümök, vagy az itt Őrzőknek nevezett nephilimek A gyűrűk ura világába illő megjelenítése (úriember manapság nem ad le blockbuster-szinopszist antropomorf lépegető óriások nélkül) jópofa újítást jelentenek a tevékhez és tunikákhoz szokott szemnek, de a rendező láthatóan komfortzónáján kívül mozog a látványfilmes blokkok levezénylésekor (a forgatókönyv korábbi változatán alapuló graphic novel vizuálisan sokkalta lenyűgözőbb élményt nyújt a mozgóképes verziónál), ahogyan a cselekményvezetés és a karakterek motivációi is hagynak maguk után kívánnivalót a kataklizmáig meglehetősen komótosan vánszorgó történetben. A lényeg azonban a befejezésre összpontosul – a film ténylegesen szubverzív arcát csak az özönvízt követő, utolsó felvonásban leplezi le, amikor a narratíva meglepő fordulatot vesz, és a bárka fedélzetén fokozatosan kibontakozik a megszállott családfővel összezárt, idilli robinzonád helyett nyomasztó rémálommal szembesülő szereplők kamaradrámája. (Andorka György)
Vetítik: Cool - 20:40

Napok romjai
James Ivory kiváló, szinte minden létező rangos filmdíjra jelölt drámája Kazuo Ishiguro regénye és Ruth Prawer Jhabvala forgatókönyve alapján, Anthony Hopkins és Emma Thompson főszereplésével. További szereplők: James Fox, Christopher Reeve, Hugh Grant, Michael Lonsdale. Producer: Mike Nichols.
Vetítik: Duna - 21:15

X-Men - Az elsők
A közkedvelt mutáns-franchise előzményfilmjéből kiderül, hogyan ismerkedett meg és barátkozott össze még a hatvanas években a két későbbi ősellenség, Magneto és Xavier professzor. A Matthew Vaughn (Torta, Csillagpor, Ha/ver) által rendezett film főszereplői:  James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Kevin Bacon, January Jones. (BS)
Vetítik: TV2 - 21:20

Madarak
Egy újabb Hitchcock-klasszikus a Dunán, méghozzá a mester egyik legjobbja: az állatos horror egyik alapfilmje Daphne Du Maurier elbeszélése és Evan Hunter (alias Ed McBain) forgatókönyve nyomán, Bernard Herrmann zenéjével és hangeffektusaival, Tippi Hedren, Rod Taylor, Jessica Tandy, Suzanne Pleshette és Veronica Cartwright főszereplésével.
Vetítik: Duna - 23:35

A célkereszten túl
Thriller a produceri feladatokat is ellátó Michael Douglas főszereplésével, a forgatókönyvíróként is aktív Robb White díjnyertes, egyszer már megfilmesített regénye alapján.
Vetítik: Film+ - 23:40

Flintstones 2. - Viva Rock Vegas
Az eredeti film (anyagi) sikerét alulról sem súroló folytatásfilm Mark Addy, Stephen Baldwin, Kristen Johnston, Jane Krakowski, Joan Collins, Thomas Gibson, Alan Cumming és Harvey Korman főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 02:25

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr108861102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása