Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (06.26.)

2016. június 26. - Orosdy Dániel

Van, aki forrón szereti
Minden idők egyik legjobb vígjátéka Billy Wildertől, főszerepben Jack Lemmonnal, Marylin Monroe-val és Tony Curtis-szel.
Vetítik: Duna - 13:25

Lassie
Daniel Petrie családi filmje Eric Knight közkedvelt hosszúszőrű skót juhászkutyával a címszerepben. Emberszereplő többek között: Helen Slater-, Jon Tenney, Frederic Forrest, Richard Farnsworth, Michelle Williams.
Vetítik: TV2 - 15:55

Alice Csodaországban
Ez az Alice közelebb áll a mai tini-fantasy filmek (Narnia krónikái, Percy Jackson) kalandorkamaszaihoz, mint a saját fantáziavilágot bejáró művész-alteregókhoz (...) Noha a történet fordulópontján hősnőnk merész elhatározással szakít az előre megírt forgatókönyvvel, függetlensége csupán látszólagos – mindkét választható ösvény végállomása a Disney-embléma soktornyú kastélya, a hőn áhított csokigyár, legyen bár színe vörös vagy fehér. (Varró Attila)
Tim Burton nagy sikert aratott (és jelen sorok írója szerint kínosan gyenge) Lewis Carroll-adaptációjának főszereplői Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter és Anne Hathaway.
Vetítik: RTL Klub - 19:55

A másik Boleyn lány
Justin Chadwick adaptációja kifejezetten jól sikerült darab (nem olyan fajsúlyos, mint az Elizabeth, de komolyabb, mint a Marie Antoinette), amin igen sokat dob, hogy Hollywood két legszebb fiatal színésznője, Natalie Portman és Scarlett Johansson játssza benne a két főszerepet (Portman az idősebb Anna, míg Johansson a fiatalabb Mary). (...) a film csodálatosan van fényképezve: rengeteg festmény szépségű képet látunk, és a jeleneteket folyamatosan aranyszínű ragyogás járja át. Ám ez az aranyszínű ragyogás sem tudja elfedni, milyen sötét dolgokat műveltek A másik Boleyn lány világában a főúri családok saját lányaikkal. (Vajda Judit)
További szereplők: Eric Bana, Kristin Scott Thomas.
Vetítik: Duna - 21:00

Magánbeszélgetés
A Guardian szerint minden idők 11. legjobb bűnfilmje Francis Ford Coppola Arany Pálma-díjas, megannyi egyéb díjra jelölt (és többet el is nyerő) klasszikusa, de nem csak ők tartják a valaha készült egyik legjobb mozinek (többek közt én is). A főszerepben Gene Hackman nyújt megrázó alakítást. További szereplők: John Cazale, Allen Garfield, Frederic Forrest, Cindy Williams, Teri Garr, Harrison Ford, Robert Duvall.
Vetítik: m2 - 21:05

maganbeszelgetes.jpg

Mud
[B]ár erőteljesen ragaszkodik a realitásokhoz, egy pillanatra sem hagyja el a porlepte talajt, mégis képes megőrizni szerethető báját és finom meseszerűségét, mivel a történéseket a kiváló gyerekszereplők által alakított karakterek (leginkább a főszereplő Ellis) szemein keresztül láttatja. (...) Az utóbbi időkben üresfejű szépfiú-imázsát sikeresen színészi karrierre cserélő McConaughey kiváló választás a címszerepre, karizmáját, fizikai adottságait használva mindenki számára vonzóvá, irigylésre méltóvá teszi a karaktert, de nem mulasztja el felvillantani annak esendőségét, sőt, néha szánni való gyermetegségét sem.
A fényképezés eleganciája, a biztos kezű rendezés és a szereplőgárda példás teljesítménye (hangsúlyos mellékszerepben feltűnik Michael Shannon és Reese Witherspoon is) által a Mud képes megteremteni azt a rendet és pontos megformáltságot, melyet gyerekkorunkban a valóságnak tulajdonítottunk. Ezért pedig nem lehetünk elég hálásak neki. (Nemes András)
Jeff Nichols Arany Pálmára jelölt drámájában látható még Tye Sheridan és Sam Shepard is.
Vetítik: TV2 - 21:35

Arthur, a legjobb parti
Steve Gordon többek között Oscarokat is elnyerő klasszikusának kevésbé jól fogadott remake-je Russell Branddel az iszákos gazdagember szerepében. Partnerek a mókában: Helen Mirren, Greta Gerwig, Jennifer Garner, Geraldine James, Luis Guzmán, Nick Nolte.
Vetítik: RTL Klub - 22:00

Hétköznapi pár
Két magának való ember reménytelennek tűnő románcát egy megállíthatatlan, világméretű fertőzés bonyolítja: az emberek groteszk rohamok kíséretében, lépésről lépésre veszítik el összes érzékszervüket. A kallódásra és lelki bénultságra hajlamos hősöket megéneklő David MacKenzie másfél évtizede tartó pályájának viszonylag szerényebb, realista történeteihez (Young Adam, Asylum, Hallam Foe) képest az univerzálisabbnak ígérkező Hétköznapi pár látszólag jelent csak irányváltást. (...) MacKenzie ismét szűkebb fókuszú, személyes, ezúttal intenzív szubjektivitást is alkalmazó történetet mond el, melynek hősei nem a hétköznapi életkörülmények széthullásának áldozataivá váló átlagemberek, hanem eleve kisiklásra hajló útkeresők: a szoknyapecér sztárséf (Ewan McGregor) és a dekadens, nárcisztikus epidemiológus (a megszokott eszköztárával dolgozó Eva Green) találkozása a meghittséget nélkülöző ön- és egymás-marcangolás felől vezet a végső egymásra találásig. (Kovács Kata)
Vetítik: Duna - 23:00

Halálkanyar
Jeb Stuart korrekt thrillere Dennis Quaiddel és Danny Gloverrel. (Legalábbis elvileg, hiszen Oliver Stone egyik filmje is ezen a címen fut kis hazánkban.)
Vetítik: TV2 - 00:25

Édes november
Pat O'Connor romantikus drámája Keanu Reeves-szel és Charlize Theronnal.
Vetítik: RTL Klub - 00:45

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr878810294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása