Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (06.25.)

2016. június 25. - Orosdy Dániel

Árnyékfeleség
Richard Benjamin romantikus dramedy-je Cornell Woolrich korábban már többször megfilmesített regénye nyomán, Shirley MacLaine-nel, Ricki Lake-kel és Brendan Fraser-rel.
Vetítik: Cool - 12:00

Mi van, doki?
Peter Bogdanovich klasszikus vígjátéka más klasszikus vígjátékok (főleg a Párducbébi), valamint Buck Henry, Robert Benton és David Newman forgatókönyve nyomán. A móka szolgálatába állt sztárok, karakterszínészek, komikusok: Barbra Streisand, Ryan O'Neal, Madeline Kahn, Kenneth Mars, Austin Pendleton, Michael Murphy, Philip Roth, Liam Dunn, John Hillerman, Randy Quaid, M. Emmet Walsh.
Vetítik: RTL Klub - 13:55

A pacák
Minden idők egyik legjobb vígjátéka (forrás: Guardian és OD). Carl Reiner rendezése Steve Martin forgatókönyvéből és főszereplésével, ez volt az első közös munkájuk a hasonlóan remek Halott férfi nem hord zakót, Agyban nagy és Mindenem a tied előtt. Ha a kedves nézőt a Forrest Gumpra emlékezteti, minden bizonnyal nem a véletlen műve. Akik nem a címszereplőt alakítják: Bernadette Peters, Bill Macy, M. Emmet Walsh, Maurice Evans, Pepe Serna, Jackie Mason, Carl Gottlieb (egyben társíró) és a rendező.
Vetítik: Viasat6 - 14:10

A Vörös grófnő 1. rész
Kovács András filmje Károlyi Mihályné Andrássy Katinka (Básti Juli) életének egy szakaszáról. További szereplők: Bács Ferenc, Kállai Ferenc, Temessy Hédi, Tolnay Klári, Frajt Edit.
Vetítik: Duna - 15:45

A Flintstone család
A Frédi és Béni élőszereplős változata Steven Spielberg producertől. Szereplők: John Goodman, Rick Moranis, Elizabeth Perkins, Rosie O'Donnell, Kyle MacLachlan, Halle Berry, Elizabeth Taylor. Társíró: Steven E. de Souza.
Vetítik: TV2 - 16:05

Narnia Krónikái 3. - A Hajnalvándor útja
C.S. Lewis hétkötetes keresztény gyerekfantasy-jének hála, Harry Potter kalandjainak végeztével sem maradnak a mozik látványos ifjúsági kalandsorozat nélkül. Érdekesség: a harmadik részt az a Michael Apted jegyzi, akinek egy Bond-filmet (A világ nem elég) is találhatunk a portfoliójában. (BS)
A történetvezetés esetlensége, a durván felskiccelt karakterek, a humor hiánya és a helyenként kifejezetten gagyi látványvilág a világ pereméhez tartó kalandos tengeri utazásról mesélő harmadik részben is változatlanul középszerűvé és sekélyessé teszi a végeredményt. (Szabó Noémi kritikája a Filmvilág 2011/01. számában olvasható.)
Vetítik: TV2 - 19:00

Értelem és érzelem
Ang Lee Arany Medve-nyertes, BAFTA-díjakkal, egy Oscarral és számtalan egyéb rangos díjjal-jelöléssel elismert Jane Austen-adaptációja. A vásznon feltűnik többek között Emma Thompson (egyben forgatókönyvíróként az Oscar nyertese), Alan Rickman, Kate Winslet, Hugh Grant, Hugh Laurie és Tom Wilkinson is.
Vetítik: Duna - 21:15

ertelem_es_erzelem.jpg

A dilemma
Ron Howard vígjátéka azon hollywoodi produkciók táborába sorolható, amelyeknek egyetlen mondatban, illetve kérdésben össze lehet foglalni a történetét (akár a piszoár mellett is, ahogy az ismert bonmot tartja). Jelesül: mit tegyünk, ha legjobb barátunk feleségét hűtlenségen kapjuk? Elmondjuk a legjobb barátnak, vagy sem? Aki dilemma elé kerül: Vince Vaughn. A férj: Kevin James; a feleség: Winona Ryder. (BS)
A legnagyobb, megválaszolatlan kérdés nem a szereplők motivációival kapcsolatos, hanem az alkotókéval: vajon miért is volt érdemes elmesélni ezt a történetet. (Vörös Adél kritikája a Filmvilág 2011/02 számában olvasható.)
Vetítik: TV2 - 21:20

Psycho
Alfred Hitchcock klasszikusa, minden idők egyik legjobb mozija.
Vetítik: TV2 - 23:35

A rózsák háborúja
A fekete komédia érzelmes kis remeke Warren Adler regénye nyomán. Danny DeVito Arany Medvére és BAFTA-ra jelölt művének főszereplői Michael Douglas (Golden Globe-jelölt alakítás), Kathleen Turner (Golden Globe-jelölt alakítás), Sean Astin, Marianne Sägebrecht és a rendező. Producer: James L. Brooks. Forgatókönyv: Michael Leeson.
Vetítik: RTL Klub - 23:55

The Rolling Stones - Sweet Summer Sun - A Hyde Park-i koncert
Jaggerék még mindig kemények, mint a Rolling Stones.
Vetítik: m2 - 01:05

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr518838334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása