Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (05.15)

2016. május 15. - Orosdy Dániel

Ben Hur 1-2. rész
William Wyler klasszikusa, a máig legtöbb Oscart begyűjtő mozi (a Titanic és A Gyűrűk Ura: A király visszatér mellett).
Vetítik: RTL Klub - 11:30

Jack
Francis Ford Coppola negédes, a Segítség, felnőttem!-re hajazó vígjátéka Robin Williams-szel a címszerepben, Jennifer Lopezzel, Diane Lane-nel és Bill Cosby-val a mellékszerepekben.
Vetítik: Viasat3 - 13:25

Szaffi
Dargay Attila egyik rajzfilmje a sok közül, amit századszorra is örömmel megnézünk, úgyhogy hajrá!
Vetítik: TV2 - 14:45

Makrancos hölgy
Modernizált Shakespeare-dráma Karády Katalinnal és Jávor Pállal (utóbbi bizonyos Jámbor Pált alakít, ami minimum duplafenekű poén).
Vetítik: Duna - 15:35

Bilko főtörzs
Jonathan Lynn szórakoztató, mélyen alulértékelt vígjátéka Steve Martinnal a főszerepben, az Amerikában komoly kultusznak örvendő The Phil Silvers Show alapján. További szereplők: Dan Aykroyd, Phil Hartman, Glenne Headly, Austin Pendleton, Chris Rock, Clifton Collins Jr.
Vetítik: TV2 - 15:55

bilko.jpg

Noé
Darren Aronofsky anyagilag és szakmailag egyaránt sikeres, mégis ellentmondásosan fogadott bibliai eposza igazi sztárparádéval (Russell Crowe, Jennifer Connelly, Emma Watson, Ray Winstone, Anthony Hopkins, Marton Csokas, Nick Nolte stb.).
A Noé ugyan nem feltétlenül a rendező életművének legsikerültebb darabja, a bibliai tematika revíziója szempontjából azonban izgalmas lépés – még ha a történet koncepcionálisan erősebb is, mint ahogyan azt Aronofsky végül a nagyvásznon formába öntötte.  Az olyan meglepő külsőségek, mint a középkorinak tűnő kosztümök, vagy az itt Őrzőknek nevezett nephilimek A gyűrűk ura világába illő megjelenítése (úriember manapság nem ad le blockbuster-szinopszist antropomorf lépegető óriások nélkül) jópofa újítást jelentenek a tevékhez és tunikákhoz szokott szemnek, de a rendező láthatóan komfortzónáján kívül mozog a látványfilmes blokkok levezénylésekor (a forgatókönyv korábbi változatán alapuló graphic novel vizuálisan sokkalta lenyűgözőbb élményt nyújt a mozgóképes verziónál), ahogyan a cselekményvezetés és a karakterek motivációi is hagynak maguk után kívánnivalót a kataklizmáig meglehetősen komótosan vánszorgó történetben. A lényeg azonban a befejezésre összpontosul – a film ténylegesen szubverzív arcát csak az özönvízt követő, utolsó felvonásban leplezi le, amikor a narratíva meglepő fordulatot vesz, és a bárka fedélzetén fokozatosan kibontakozik a megszállott családfővel összezárt, idilli robinzonád helyett nyomasztó rémálommal szembesülő szereplők kamaradrámája. (Andorka György)
Vetítik: RTL Klub - 19:50

James Bond: Halj meg máskor
Brosnan utolsó jelenése a sorozatban, éppen a 20. epizódban, melyet pont az első után 40 évvel mutattak be. Karakterek: Ian Fleming. Rendező: Lee Tamahori. Főgonosz: Toby Stephens / Will Yun Lee. Bond-csajok: Halle Berry, Rosamund Pike, Rachel Grant. M: Judi Dench. Q: John Cleese. Miss Moneypenny: a jónevű Samantha Bond. További szereplők: Michael Madsen, Madonna. Betétdal: Madonna.
Vetítik: Duna - 21:00

2020: A tűz birodalma
Akciódús sci-fi sárkányokkal, az X-akták egyik rendezőjétől. Szereplők: Christian Bale, Matthew McConaughey, Izabella Scorupco, Gerard Butler.
Vetítik: Viasat3 - 21:00

Az elnök végveszélyben
Roland Emmerich filmjében terroristák támadják meg a Fehér házat. Aki az elnököt megmentheti: Channing Tatum. Aki az elnök: Jamie Foxx. (BS)
Az első perctől kiszámítható a képlet, a patrióta, Obama-hívő célközönség megkapja, amire jegyet váltott. A semleges nézőt a közhelyes dialógokkal becsületesen küzdő színészgárda, illetve a film szórakoztatóan kaotikus utolsó harmada kárpótolhatja. (Huber Zoltán kritikája a Filmvilág 2013/09. számában olvasható.)
Vetítik: TV2 - 21:30

Júlia és a szellemek
Federico Fellini rangos díjakra jelölt drámája neje, Giulietta Masina, valamint Sandra Milo, Mario Pisu és Valentina Cortese főszereplésével.
Vetítik: Duna - 23:15

Super 8
A popzene világában előfordul néha, hogy egy-egy zenészlegenda saját kezűleg segédkezik önnön szobra felhúzásában, amikor dalának feldolgozásában személyesen is részt vesz. Valami hasonló történt itt is: J.J. Abrams úgy tiszteleg Spielberg klasszikus kalandfilmjei előtt, hogy a Mester producerként is áldását adta a homage-projektre. A történet szerint egy Ohio állambeli kisváros mellett kisiklik egy vonat, gyomrában egy rejtélyes valamivel, néhány amatőrfilmes kiskamasz pedig megpróbál utánajárni a történteknek. A többi (egyébként nem túl neves) színész elől a show-t ellopja: Elle Fanning. (BS)
Vetítik: TV2 - 00:20

Kótyagos szerelem
Paul Thomas Anderson sajnálatosan alulértékelt groteszk romantikus vígjátékában nyújtja Adam Sandler élete legjobb alakítását, már csak azért is megérdemli a figyelmet.
Vetítik: Cool - 01:10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr838686990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása