Filmvilág blog

Tévéajánló - Hétfő (04.25)

2016. április 25. - Orosdy Dániel

Fűre lépni szabad
Makk Károly vígjátéka Páger Antal és Makláry Zoltán főszereplésével, Bacsó Péter és Szász Péter forgatókönyve alapján.
Vetítik: Duna World - 11:15

Különvélemény
Steven Spielberg akciódús Philip K. Dick-adaptációja Tom Cruise-szal. Élvezeti értékéből sem Cruise jelenléte, sem az a tény nem von le sokat, hogy minimális köze van Dick novellájához és írói világához.
Vetítik: TV2 - 21:20

Ai Weiwei: Never Sorry
A film Ai Weiwei, az ismert kortárs kínai képzőművész mindennapjait követi nyomon. Ai Weiwei építész, szobrász, fényképész, konceptuális alkotó, emberijogi aktivista blogger és óriási twitterező. Nem fél kritizálni a kínai kormányt, szembeszáll a jogsérelmekkel és küzd a művészet eszközeivel az elnyomás ellen. Betekinthetünk a kulisszák mögé, hogyan születtek alkotásai, és hogy milyen nehézségekkel nézett szembe harcos magatartásáért. Őszinte és fontos film a függetlenségről, az egyén, illetve a közösség érdekeiről és a művészetről. (port.hu)
Vetítik: Duna - 22:50

ai-wei-wei-never-sorry-di.jpg

Viszem a bankot
Bill Murray első és máig utolsó rendezése, társtettes: Howard Franklin író-rendező. Szereplők: természetesen a rendező, valamint Geena Davis, Stanley Tucci, Randy Quaid, Jason Robards. A Belmondo-féle változat (Montreáli bankrablás) azért jobban sikerült.
Vetítik: Viasat3 - 23:10

A kíméletlen
Alain Delon (és a stáblistán nem jelölt Robin Davis) bűnfilmje, amit a főszereplő-író-rendező-producer egyik mesterének René Clément-nak ajánlott. További szereplők: François Périer, Pierre Mondy, Anne Parillaud, Andréa Ferréol.
Vetítik: Duna - 00:30

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr788659584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása