Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (04.24.)

2016. április 24. - Orosdy Dániel

Férjem Afrikában (alias Az afrikai)
Kalandvígjáték a műfaj mesterétől, Philippe de Broca-tól, állandó tettestársa, Philippe Noiret, valamint Catherine Deneuve főszereplésével.
Vetítik: Duna - 13:40

A párizsi diáklány
A Házibuli-filmek alkotóinak vígjátéka újfent Sophie Marceau-val.
Vetítik: TV2 - 15:45

Amerika Kapitány: Az első bosszúálló
Amerika kapitány volt az első szuperhős, aki, még a negyvenes években, a filmvászonra költözött, és később is született néhány méltán feledésbe merült mozgóképes feldolgozása. Johnston filmje azonban végre olyan változat, amelyik kiállja a jó szuperhősmozik próbáját: lelkes kiskamasszá változtatja legfásultabb nézőjét is. (Kovács Marcell)
Joe Johnston filmjének főszereplői Chris Evans, Hayley Atwell, Hugo Weaving és Tommy Lee Jones. Tarantino "futott még" kategóriába tette 2011-ben.
Vetítik: RTL Klub - 19:50

Aranyszem
Bemutatkozik: Pierce Brosnan! Karakterek: Ian Fleming. Rendező: Martin Campbell. Főgonosz: Sean Bean (vajon túléli?). Bond-csajok: Izabella Scorupco, Famke Janssen, Serena Gordon. M: Judi Dench. Q: Desmond Llewelyn. Miss Moneypenny: a jónevű Samantha Bond. További szereplők: Joe Don Baker, Robbie Coltrane, Tchéky Karyo. Betétdal: Bono & The Edge.
Vetítik: Duna - 21:00

Invázió
A Bukás rendezőjének lagymatag amerikai bemutatkozása Nicole Kidman főszereplésével. Bővebben: itt.
Vetítik: RTL Klub - 22:10

Az öreg halász és a tenger
Ernest Hemingway világhírű regényének moziváltozata Spencer Tracy-vel (Oscar-jelölés). Rendező: John Sturges (valamint Henry King és Fred Zinnemann, de őket nem jelölik a stáblistán). Operatőr: James Wong Howe (Oscar-jelölés). Zene: Dimitri Tiomkin (Oscar-díj).
Vetítik: ATV - 22:35

oreg_halasz_es_a_tenger-1958.jpg

Kertvárosi kommandó
Akiva Schaffer (Az örök kaszkadőr) filmjében négy kertvárosi polgár (Ben Stiller, Vince Vaughn, Jonah Hill, Richard Ayoade) polgárőrséget alakít munkakerülés céljából, de ehelyett egy idegen inváziótól kell megmenteniük a világot. (BS)
A humor elméletileg a karakterek közötti viszonyokból, a komikusok vicces alakításaiból származna, míg a filmet az önmagukra és egymásra találó figurák jellemfejlődései, illetve az idegen-rejtély vinné előre – a gyakorlatban azonban a móka, a feszültség és a szívmelengetés is elmarad. (Huber Zoltán kritikája a Filmvilág 2012/10. számában olvasható.)
Feltűnik még: Rosemarie DeWitt, Will Forte, R. Lee Ermey.
Vetítik: TV2 - 23:10

Egyszerű eset
Claude Sautet Oscarra és Césarok tömegére jelölt drámája Romy Schneiderrel, Bruno Cremerrel és Claude Brasseurrel. A sok César-jelölést egyedül Schneider tudta díjra váltani.
Vetítik: Duna - 23:30

A rajongó
Tony Scott thrillere Robert De Niro és Wesley Snipes főszereplésével. További szereplők: Ellen Barkin, John Leguizamo, Benicio Del Toro.
Vetítik: Film Mánia - 23:50

Vince Vaughn vadnyugati kabaréja (alias Vince Vaughn's Wild West Comedy Show)
Humoros dokumentumfilm a filmsztárból műsorvezetővé avanzsáló Vince Vaughn stand-uposokkal közös turnéjáról. Feltűnik még: Jon Favreau, Dwight Yoakam, Peter Billingsley, Justin Long.
Vetítik: RTL Klub - 00:45

Indián
Simonyi Balázs rövidfilmje, melyről Pápai Zsolt írt szépeket a Filmvilág 2016/03. számába. Szereplők: Szili Zsanda Őrs, Rudolf Péter, Derzsi János, Tamáskó Áron Miklós, Szili Kartal.
Vetítik: m2 - 01:40

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr688597658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása